1. HABERLER

  2. DENİZ

  3. Bodrum'daki Yediemin Otoparkı Teknelerle Dolu
Bodrum'daki Yediemin Otoparkı Teknelerle Dolu

Bodrum'daki Yediemin Otoparkı Teknelerle Dolu

Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Yalıkavak yediemin otoparkı, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isterken yakalanan çok sayıdaki deniz taşıtına ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Yalıkavak Mahallesi'nde 32 dönümlük arazi üzerinde kurulan yediemin otoparkı, yasa dışı yollardan yabancı ülkelere geçmek isterken yakalanan kaçak göçmenlerin kullandığı deniz taşıtlarıyla dolup taşıyor. 350- 400 adet deniz aracının bulunduğu otoparkta akıllara gelebilecek her türlü taşıtı görmek mümkün.

Jet skiden kayık, sandal ve katamarana kadar büyük gövdeli her türden taşıtın bulunduğu otoparkta, 5 yıldır bekleyen tekneler de yer alıyor. Yeni gelenlerle birlikte her geçen gün deniz taşıtı sayısı artan otopark ile ilgili Milli Emlak Müdürlüğü'nün yetkili olduğu öğrenildi.

SATIŞ SÜRESİ 6 AY

Evrak eksikliği olan, suça karışan ya da hacizli olmaları nedeniyle bağlanan otomobil ve motosikletler de Yalıkavak yediemin otoparkına getiriliyor. Gerek icra, iflas kanunu gerekse ilansız takip yapılması suretiyle bu taşıtlar ya satılıyor ya da sahiplerine ulaşılıyor. Ancak teknelerin satışıyla ilgili tek yetkili kurumun Milli Emlak Müdürlüğü olması nedeniyle deniz taşıtları adeta kaderine terk ediliyor.

Göçmen kaçakçılığında kullanılan 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye göre 6 ay geçtikten sonra satılması gereken teknelerin uzun yıllar değerlendirilmemesi milli servetin çürümesine neden oluyor. 32 dönümlük alanda hiç boş yer kalmadığı belirtilirken yenilerinin gelmesi durumunda teknelerin üst üste konulabileceği bildirildi.

Bodrum Yarımadası'nın açıklarında yakalanan teknelerin ancak yılda bir kez satışa çıktığı öğrenilirken teknelerin zamanla çürüdüğü, ilk geldikleri gün satışa çıkarıldığı takdirde tekne başına 50 ile 100 bin lira arasında kazanç getirebileceği bildirildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 3935 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.