1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. BPI yatırım stratejisini gözden geçiriyor
BPI yatırım stratejisini gözden geçiriyor

BPI yatırım stratejisini gözden geçiriyor

Türk Liman Geliştirmeleri ve Türk Boğazları Gemi Trafik Tüzüğü kısıtlamalarının Karadeniz’e geçişi zorlaştırması Bulgaristan Liman Altyapı Şirketi(BPI)’nin Yatırım stratejisini gözden geçirmesine neden oldu.

A+A-

BPI şirketinden Kalina Tchikova yaptığı açıklamada, Varna ve Burgas’a yapılması planlanan konteyner terminalleri ile limanların genişletilmesi planının şu anda ‘tekrar gözden geçirilmekte’ olduğunu belirtti. Gözden geçirmenin sebeplerinden birinin ‘Boğaziçi’nden geçerek Karadeniz gelen kargo miktarındaki düşük olduğu’ ifade edildi.

Açıklamanın devamında, kararın verilmesinde birden fazla etken olduğu, 2010 yılında Varna ve Burgas’ın, Bulgaristan’ın en önemli iki Karadeniz limanının toplam karşıladığı kargonun 150,000 TEU olduğunu ve bunun limanlarının tam kapasitesi olmadığını ifade etti.
Küresel olarak birçok tesisin su an kapasitelerinin altında çalıştığını belirtti.

Kalina Tchikova “Şayet bu rakamı ikiye katlarsak buna bir kazanç deriz ancak ikiye katlanmış halini bile limanlarımız şu anki durumları ile karşılayabilecek durumdadır. BPI olarak biz planımızın artılarını ve eksilerini tekrar gözden geçirip, sonuca göre hareket edeceğiz.” diyerek açıklamasına son verdi.

Bu haber toplam 1173 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.