1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Brüksel'de havaalanında ve metroda patlama: 34 ölü
Brüksel'de havaalanında ve metroda patlama: 34 ölü

Brüksel'de havaalanında ve metroda patlama: 34 ölü

Brüksel'de Zaventem Havalimanı'nda meydana gelen iki patlamanın ardından Maelbeek metro istasyonu ve Loi caddesinde bir patlama meydana geldi. Patlamalarda 34b kişinin öldüğü bildirildi.

A+A-

Anadolu Ajansı

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda iki, Maelbeek metro istasyonu ve Loi caddesinde de patlama meydana geldi. Brüksel havaalanındaki patlamalarda 14, Maelbeek metro istasyonundaki patlamada ise 20 kişinin öldüğü bildirildi. Saldırılarda yaralananların sayısı ise en az 130 olarak ifade ediliyor.

Havalimanındaki patlamalarda 14 kişi öldü

Brüksel havaalanındaki patlamalarda 14 kişinin öldüğü duyuruldu.

Havalimanın sözcüsü Anke Fransen, kalkış salonunda meydana gelen iki patlamada çok sayıda kişinin yaralandığını, ilk yardım ekiplerinin yaralılara müdahale ettiğini söyledi.

RTBF yayın kuruluşu patlamalardan sonra havaalanının boşaltıldığını duyurdu. Televizyonlarda ve sosyal medyada çıkan haberlerde de havaalanından kaçan yolcuların ve havaya yükselen siyah duman bulutunun görüntülerine yer verildi.



18 Mart’ta Belçika'nın başkenti Brüksel'in Molenbeek semtinde yapılan operasyonda, Paris saldırılarının firari şüphelisi Salah Abdeslam bacağından vurularak yakalanmıştı. Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Abdeslam için "Brüksel'de birşeyler başlatmaya hazırdı. Çünkü ilk araştırmada çok fazla, çok fazla ağır silah ele geçirdik" ifadelerini kullanmıştı.

Patlamalar, Paris'te Kasım ayında düzenlenen saldırıların zanlısı Salah Abdeslam'ın Brüksel'de yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.

"Soğukkanlı ve dayanışma içinde olmalıyız"

Brüksel'de art arda meydana gelen patlamaların ardından Belçika Başbakanı Charles Michel açıklama yaptı. Michel patlamaya ilişkin, "Bugün ülkemiz için kara bir gün. Soğukkanlı ve dayanışma içinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Brüksel Savcısı da patlama hakkında yaptığı açıklamada, "Havaalanındaki saldırılardan biri intihar saldırısı" dedi.

Belçikanın tamamında güvenlik alarmı seviyesi 4'e çıkarıldı

Brüksel havalimanındaki patlamaların ardından Belçika'nın tamamında güvenlik alarmı seviyesi en yüksek olan 4'e çıkarıldı.

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, Brüksel Zaventem Havalimanı'nda iki patlamanın meydana gelmesinin ardından ülkede terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığını bildirdi. Brüksel'de tüm uçuşlar iptal edildi.

Üçüncü patlama metro istasyonunda


Öte yandan, Brüksel'de havalimanında meydana gelen iki patlamanın ardından Maelbeek metro istasyonunda da patlama meydana geldi. Brüksel ulaşım birimi sözcüsü Guy Sablon, "Maelbeek metro istasyonundaki saldırıda en az 15 kişi öldü ve 55 kişi yaralandı." dedi. Ölü sayısı sonrasında 20'ye yükseldi.

Brüksel'e inmesi planlanan uçaklar Hollanda’ya yönlendirildi

Belçika'nın başkenti Brüksel’deki Zaventem Havalimanı’nda meydana gelen patlamalardan dolayı buraya inmesi planlanan uçaklar Hollanda’ya yönlendirildi.

Fransa'da güvenlik zirvesi

Brüksel'deki patlamaların ardından Fransa'da da güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı.

Paris'i Brüksel'e ve diğer bazı Avrupa ülkelerine bağlayan Kuzey Garı'nın, bulunan şüpheli bir paket sonrası kapatıldığı, gara bomba imha ekipleri gönderildiği bildirildi.

Elysee Sarayı'nda Brüksel saldırıları ardından alınacak ek güvenlik önlemleri konusunda kriz toplantısı yapılıyor.

Bu arada Almanya’nın en büyük havaalanı Frankfurt Havalimanı’nda da güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.

ViraHaber.com

Metrodaki patlama sonrasından bir görüntü: 


Patlamanın ardından havaalanının dışarıdan görünümü:

Bu haber toplam 2390 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.