1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Bu buzkıran uzay gemisi olacak
Bu buzkıran uzay gemisi olacak

Bu buzkıran uzay gemisi olacak

Japonya’nın buzkıran gemisi emekliye ayrıldı. Ancak 1983 yapımı gemi Mars'a seyahatin astronotlar üzerindeki etkilerini araştırmaya yardımcı olmak için uzayda koşulları simüle etmek için kullanılacak.

A+A-

Gemiler, çalışma ömürleri bittikten sonra genellikle yüzen restoranlar veya atraksiyonlar olarak yaşarlar.

Yakın zamana kadar 1983 yapımı Japon buzkıran gemisi Şirase de için geçerliydi, ancak şimdi gemi benzersiz bir ikinci emeklilik için ayarlandı.

Japonya’nın Asahi Shimbun gazetesi, 2008 yılında görevden alınan geminin, Mars'a yolculuk yapacak astronotların üzerindeki etkilerini araştırmaya yardımcı olmak için uzay koşulları için yeniden dizayn edileceğini ve bu amaçla kullanılacağını yazdı.

Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Saha Asistanı tarafından yürütülecek projeye göre geminin bir kısmı, uzay mekiğindeki gibi uzay gemisinde benzeyecek şekilde dönüştürülecek.

Kaptan, bir mühendis ve bir gazeteci de dahil olmak üzere altı mürettebat, iki hafta boyunca gemide kalacak.

Sıfır yerçekimi olmayacak, ancak görev kontrolü ile iletişim için altı dakikalık bir zaman gecikmesi olacak. Dondurularak kurutulmuş yemekler menüde olacak ve taze içme suyu sınırlı olacak.

Mürettebat haftada sadece 3 gün duş alarak kendilerini uzay yolculuğuna hazırlayacak. Mürettebata, 90 cm çapında bir “kabin” deymiş gibi “kurtarma kabinine” yönelmesi gereken eğitimler verilecek.

Geminin dönüşümünün 2021 yılına kadar tamamlanacağı belirtildi. Gemi 2010'dan beri Funabashi'de demirli bulunuyor ve şu anda etkinliklere ev sahipliği yapmak için WNI WxBunka Vakfı'na ait.

Vira Haber

Bu haber toplam 3952 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.