1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Buzkıran gemisi Xuelong  Antartika'yı keşfe çıktı
Buzkıran gemisi Xuelong  Antartika'yı keşfe çıktı

Buzkıran gemisi Xuelong  Antartika'yı keşfe çıktı

Daha önce 33 kez Antarktika’da araştırma yapan Çin'in buzkıran gemisi Xuelong, yeniden kıtaya hareket etti. Çin tarafından Ross Denizi'nin batı kıyılarına inşa edilecek beşinci araştırma istasyonunun inşası için hazırlık yapılacak.

A+A-

Çin'in buzkıran gemisi Xuelong, ülkenin 34'ncü kez. Antarktika keşif gezisi için çarşamba günü Shanghai limanından demir aldı.

Çin Kutup Araştırmaları Enstitüsü Başkanı ve aynı zamanda projeden sorumlu ekibin başındaki Yang Huigen, gemide 334 üyelik bir mürettebatın görev yaptığını açıkladı.

Araştırma ekibi, 36 bin deniz mili mesafesindeki yolculuğunu gelecek yılın nisan ayında tamamlayarak Shanghai'e dönecek.

34'ncü keşif gezisi, Çin'in Antarktika'da Ross Denizi'nin batı kıyılarına inşa edeceği beşinci araştırma istasyonunun inşası hazırlıkları kapsamında bir dizi çalışma yapacak.

Çin, daha önce Antarktika'da yıllık çalışan Changcheng ve Zhongshan istasyonları ile yaz istasyonları Taishan ve Kunlun'u açtı.

Çalışmalarını yıllık olarak yürütecek beşinci araştırma istasyonu da, tamamlandığında Antarktika'da çok sayıda bilimsel araştırmayı bağımsız olarak gerçekleştirebilecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 4702 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.