1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BV, hibrid güç ve enerji depolama sistemlerini destekliyor
BV, hibrid güç ve enerji depolama sistemlerini destekliyor

BV, hibrid güç ve enerji depolama sistemlerini destekliyor

Bureau Veritas klas kuruluşu, faaliyete geçen hibrid gemi sayısının artmasıyla birlikte, gemi operatörlerini emisyon azaltmada destekleyecek enerji depolama sistemlerinin (ESS) gereksinimlerine yönelik yeni bir dizi kurallarla saha deneyimini pekiştirdi.

A+A-

Bureau Veritas, elektrikli ve hibrid güç çözümleri için bir çerçeve oluşturan kurallarında yeni bir bölüm yayınladı. Yeni sınıf notasyonlar; güç yönetimi (PM), güç yedekleme (PB) ve sıfır emisyon (ZE) standartlarını kapsıyor. Yayınlanan notasyonların hem operasyonel hem de çevresel yararlar sağlamak için enerji depolama sistemleri (ESS) alımını arttırması bekleniyor.

martial-claudepierre.jpgBureau Veritas İş Geliştirme Müdürü Martial Claudepierre konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada,"Sanayinin hibrid ve pil teknolojilerine ilgisi, çevresel yönetmelikler ile yönlendiriliyordu. Fakat gemi sahipleri için ayrıca performans avantajları bulunuyor ve özellikle de yenilenebilir enerji kullanılabilirliği arttıkça bazı operasyonlar için önemli finansal yararlar muhtemel görünüyor" dedi. Claudepeierre, yeniliğin şimdiye kadar yolcu gemisi ve feribot sektörü tarafından yönlendirildiğini, ancak bundan sonrası için daha geniş çaplı kabulün öngörüldüğünü belirtti.

ESS tarafından sağlanan elektrik gücü, bir gemi limana girerken, manevra sırasında veya güvertede iken, yerleşim merkezleri yakınında veya emisyon kontrol alanlarında (ECA'lar) yerel hava emisyonlarını azaltmak veya ortadan kaldırmak için kullanılabilir. Daha önemlisi ESS, yoğun tüketim saatlerinde takviye amaçlı gaz uygulamaları, DP (dinamik konumlandırma) işlemleri için güç düzeltme ve güç sağlayarak operatörlere operasyonel gereksinimlerin karşılanmasında esneklik sağlayabilir.

bv-kutu-haber.png

Haber: Hüseyin Altay YONTAN / Vira Haber

Bu haber toplam 3635 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.