1. HABERLER

  2. BOĞAZLAR

  3. Çanakkale Boğazı'ndan geçti
Çanakkale Boğazı'ndan geçti

Çanakkale Boğazı'ndan geçti

İstanbul Karaköy İskelesi'ni ziyaret edecek olan İspanyol Donanması'na ait yelkenli gemilerden "Juan Sebastian de Elcano", öğle saatlerinde Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Marmara Denizi'ne açıldı.

A+A-

İstanbul Karaköy İskelesi'ni ziyaret edecek olan İspanyol Donanması'na ait yelkenli gemilerden "Juan Sebastian de Elcano", öğle saatlerinde Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Marmara Denizi'ne açıldı. 1927 yılında inşa edildiği öğrenilen geminin, o tarihten bu yana İspanyol Donanması'nın her yeni subay devresi için altı ay süreyle uygulamalı eğitim için kullanıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 23 ile 25 Ocak tarihleri arasında İstanbul Karaköy Limanı'nda ziyarete açılacak olan İspanyol Donanması'na ait "Juan Sebastian Elcano" isimli yelkenli eğitim gemisi, saat 10.30 sıralarında Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na girdi. Türk Sahil Güvenlik botunun da refâkat ettiği gemi, saat 11.30 sıralarında Çanakkale önlerinden geçti. 1927 yılında inşaa edildiği öğrenilen geminin, o tarihten bu yana İspanyol Donanması'nın her yeni subay devresi için altı ay süreyle uygulamalı eğitim için kullanıldığı öğrenildi. 4 direkli olan yelkenli geminin, İspanya ve Almanya Kralı I. Carlos zamanında, 1519-1522 yılları arasında gemi ile dünya çevresinde yapılan ilk seyahate katılan İspanyol gemici Juan Sebastian Elcano'nun anısına bu ismi taşıdığı öğrenildi.

Türkiye Gazetesi

Bu haber toplam 1013 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.