1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin tarihi değişti
Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin tarihi değişti

Cenevre'deki Suriye görüşmelerinin tarihi değişti

Birleşmiş Milletler özel temsilcisi Cenevre'de yapılacak Suriye görüşmelerinin sonraki turunun 9 Mart'ta gerçekleşeceğini duyurdu.

A+A-

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Reuters'a yaptığı açıklamada Cenevre'deki Suriye barış görüşmelerinin bir sonraki turunun 9 Mart'ta başlayacağını söyledi.

Staffan de Mistura, ateşkesin başlamasından bir gün önce ise çatışmaların durması ve yardımların ulaştırılması kararına bağlı kalınırsa müzakerelerin 7 Mart'ta yeniden başlayabileceğini söylemişti.

Muhalifler ise barış görüşmelerine temkinle yaklaşıyor. Görüşmelerde muhalifleri temsil eden Yüksek Müzâkere Kurulu üyesi Riad Nassan Agha, henüz bu tarihin kendilerine iletilemediğini ve medyadan öğrendiklerini belirtti.

Agha, rejimin elindeki tutukluları serbest bırakmadan ve muhaliflere yönelik askeri kuşatmalar kaldırılmadan ciddi görüşmeler yapılamayacağını açıkladı.

Riad Nassan Agha, muhalefetin görüşmelerin başlaması için ön şart olarak sunduğu insani yardımların yerine ulaştırılması konusunun da uygulamanın yeterince yerine getirilmediğini belirtti. Muhalifler, Staffan de Mistura’nın aceleci davrandığı görüşünde.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1602 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.