1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Ceza yememek için kendini denize attı!
Ceza yememek için kendini denize attı!

Ceza yememek için kendini denize attı!

Kocaeli Körfezi'nde kaçak midye avcılığı yapanlar, Kocaeli Tarım İl Müdürlüğü yetkililerini ve zabıtaları görünce denize kaçtı. Yetkililerin sudan çıkarmak istediği kaçak avcılar, ceza yememek için denizden çıkmadı.

A+A-

Kocaeli İzmit'te bulunan koruma altındaki kuş gözlem merkezi sınırlarında kaçak midye avcılığı yapan 8-10 kişilik bir grup ile kendilerini sudan çıkarıp cezai işlem uygulamak isteyen görevliler arasında yaşanan köşe kapmaca ilginç görüntülere sahne oldu.

İzmit Körfezi’nde kaçak midye yapanları engellemek isteyen zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, alana gelerek kaçak avcıları denizden çıkmaları konusunda uyardı.

CEZA YEMEMEK İÇİN ÇIKMADILAR

Kaçak avcıların sudan çıkmaması üzerine yetkililer polisten yardım istedi. Polis zaman zaman sudan çıkan kaçak avcıların kimliğini isteyince ceza yemekten korkan avcılar yeniden denize kaçtı. Uzun süre yetkililer tarafından ikna edilemeyen kaçak avcıların bazıları, sahil boyunca denizin içerisinden çıkmayarak cezai işlem için yetkililerin gitmesini bekledi. Bazıları ise kıyıdaki sazlıkların arasında kaçarak gözden kayboldu.

'YAKALAMAK İSTEDİĞİMİZDE DENİZE KAÇIYORLAR'

Kaçak avcılarla sürekli mücadele ettiklerini belirten Kocaeli İl Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Murat Coşkun, "Burası midye avcılığına yasak bir bölge. Ayrıca burası Milli Parklar koruma alanı, kuş cenneti olarak geçiyor. Biz burada yoğun bir şekilde denetimleri yapıyoruz. Ancak biz yaptıkça onlar da devam ediyor. Burada yasak olan midye avcılığı yapıyorlar. Biz yakalamak istediğimizde denize kaçıyorlar. Bekliyoruz, onlar çıkınca tutanakla işlemlerini yapacağız. Kişi başı bin 150 TL cezası var. Her hafta 3-4 defa burada işlem yapıyoruz" dedi.

SONUNDA CEZA YEDİLER

Uzun süre sonra yakalanan 2 avcının topladığı midyelere, midyelerin taşındığı iki araca ve dalgıç malzemelerine el koyuldu. Kaçak midye avcılarına bin 150’şer TL ceza kesildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4377 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.