1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Charles de Gaulle, ABD komutasında!
Charles de Gaulle, ABD komutasında!

Charles de Gaulle, ABD komutasında!

IŞİD’le mücadele için Akdeniz’in ardından Körfez’e gönderilen Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle, bölgede ABD komuta güçleri bünyesindeki ilk görevini yerine getirdi.

A+A-

Fransa’nın başkent Paris’te 13 Kasım’da düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne yol açan saldırıların ardından Akdeniz’e yolladığı ve 23 Kasım’da Suriye ve Irak’taki IŞİD hedeflerini vurmaya başlayan uçak gemisi Charles de Gaulle, Körfez’deki ilk misyonunu tamamladı. Ayrıca Charles de Gaulle yeni görev yeri olan Körfez’deki bu ilk misyonunu ABD Komuta Görev Gücü (CTF) 50 bünyesinde yerine getirdi. Böylece Fransız donanması bölgede ilk kez ABD görev gücünün komutası altında hareket etmiş oldu.

Charles de Gaulle’e 4 Aralık’ta sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, gemideki askerlere "Bir kaç gün içinde yeni bir bölgeye gönderilecek ve müttefiklerimizin komuta sorumluluğunu üstleneceksiniz. Ülkemize yapılan bu korkunç korkakça terör saldırısının ardından IŞİD ile mücadelenin yoğunlaşmasına karar verdim bu da sizin daha fazla hava saldırısı düzenleyeceğiniz anlamına geliyor" demişti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1599 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.