1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Cihatçı militanlar deniz yolunu kullanıyor
Cihatçı militanlar deniz yolunu kullanıyor

Cihatçı militanlar deniz yolunu kullanıyor

İnterpol, cihatçı militanların deniz yolunu kullandıklarını söyledi, İzmit limanına dikkat çekti.

A+A-

İstanbul Teknik Üniversitesi, tarafından merhum hocamız Profesör A.Yücel Odabaşı anısına bu yıl ilki düzenlenecek olan Pervane Gürültüsü ve Titreşimi Uluslararası Kolokyumu dün başladı.

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (Interpol), Türkiye ’nin cihatçı militanlara karşı sınır politikalarını sıkılaştırması nedeniyle, teröristlerin deniz yolunu kullanmaya başladıklarını açıkladı.

Noble, Fransa’nın Monaco kentinde yaptığı açıklamada, yolcu gemilerinde de uçaklarda olduğu gibi yolcu listelerinde sıkı denetim yapılması gerektiğini söyledi.

Interpol’ün Terörle Mücadele Direktörü Pierre St Hilaire de, Türkiye’nin son aylarda havaalanları ve otobüs terminallerinde kontrolü artırmasının militanları yeni yollar aramaya yönlendirdiğini söyledi.

İZMİT LİMANINA DİKKAT

AP'ye açıklamalarda bulunan St. Hilaire, ”Havaalanlarının artık daha yakından izlendiğini bildikleri için söz konusu bölgelere yolcu gemilerini kullanarak gidiyorlar” dedi.

St. Hilaire, İzmit limanına çekti, ‘‘Özellikle Avrupa’dan yola çıkanların çoğunlukla İzmit ve diğer yerlere gittiğine dair giderek artan kanıtlar var” dedi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 861 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.