1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin, oraya üç gemi daha gönderdi
Çin, oraya üç gemi daha gönderdi

Çin, oraya üç gemi daha gönderdi

Güney Çin Denizi'ndeki Nanşa adalarında konuşlandırılmış Çin Donanma Kuvvetleri'ni takviye için Pekin yönetimi bölgeye üç askeri gemi konuşlandırdığı bildirildi.

A+A-

 Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organlarından Global Times'ın haberinde, Çin'in bu hafta sonu Güney Çin Denizi'ndeki deniz kuvvetlerini desteklemek için bölgeye yeni gemiler konuşlandırdığı belirtildi.

Nakliye, tedarik, elektronik keşif ve deniz gözlemleri için kullanılacak gemilerden birinin tıbbi yardım sağlama kabiliyetine sahip olduğu ve keşif gemisinin de her türlü hava koşulunda görevini icra edebildiği kaydedildi.

Çin, 1948'de yayımlanan "Dokuz Çizgili Harita"ya dayanarak Güney Çin Denizi'nin yaklaşık yüzde 80'inin kendi karasuları olduğunu ileri sürüyor. Tayvan ve Filipinler de aynı şekilde bölgenin kendilerine ait olduğunu savunuyor. ABD ise Pekin yönetimini bölgeyi askerileştirmekle suçluyor.
Petrol, doğalgaz ve balıkçılık açısından zengin kaynaklara sahip Güney Çin Denizi'ndeki ada ve adacıklar, Tayvan, Çin, Brunei, Malezya, Vietnam ve Filipinler arasında uzun süredir tartışma konusu. Bölge ülkeleri, adacıkların hepsi ya da bir bölümünde hak iddia ediyor.

ViraHaber

Bu haber toplam 1353 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.