1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin, siber savaş birimi kurdu
Çin, siber savaş birimi kurdu

Çin, siber savaş birimi kurdu

ABD’nin korkulu rüyası gerçekleşti. Çin, 2016’ya siber savaş yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan “Siber Savaş Gücü”yle girdi.

A+A-

 2015’in son günlerinde Amerika Birleşik Devletleri ve Çin Halk Cumhuriyeti arasında yaşanan yoğun siber saldırılar sonucu 1. Siber Dünya Savaşı çıktığı konuşulurken, 2016’ya adım atar atmaz Çin’den yeni bir hamle geldi.

Çin Ordusu, 1 Ocak günü, “Roket Gücü”, “Stratejik Destek Gücü” ve “Siber Savaş Gücü” olarak adlandırılan üç yeni askeri birim oluşturduğunu duyurdu. Yeni savaş birimlerinin tanıtılması için Pekin’de düzenlenen törende konuşan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping “Siber Savaş Gücü” biriminin Çin’in siber uzay güvenliğini korumak için kurulduğunu belirterek, bu atılımı modern bir askeri sistem oluşturmak için stratejik bir tedbir” olarak değerlendirdi.

Kuzey Kore'nin Sony'ye düzenlediği saldırılarla başlayan siber savaş, ABD'nin Kuzey Kore'nin internet ve 3G mobil şebekesini bir süreliğine kesintiye uğratmasıyla devam etmişti.

Pentagon aynı birimi beş yıl önce kurdu

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, “siber savaş birimini”  Amerikan askerlerinin dünya  çapındaki sanal savaşlarını yönetmek üzere, başına  “dört yıldızlı” bir general atayarak 2010’da kurmuştu. Üstelik Pentagon “siber operasyonlarda” daha o günlerde toplam 90 bin Amerikan askeri personelinin görev yaptığını bildirmişti.

Siber dünya savaşının iki hasmı: ABD ve Çin

Siber Komutanlık fikri ilk kez eski başkan George W. Bush döneminde gündeme geldi. Başkan Barack Obama ise “siber güvenliği” “bir ülkenin karşı karşıya bulunduğu en ciddi ekonomik ve ulusal güvenlik tehdidi” olarak nitelendirdi.

Siber savaş gücü, askeri operasyonlarda belli başlı bir vuruş gücü olarak öne çıkarken, ABD yönetimi, “online savaş”ta en büyük tehdit olarak Çin’i görüyor. Pentagon, Çin’in son yıllarda ABD ve Batı’ya karşı görülmemiş çapta bir siber savaş yürüttüğünü ve her fırsatta büyük servis sağlayıcılarını sabote etmeye çalıştığını öne sürüyor.
ViraHaber

Bu haber toplam 2360 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.