1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin ve Pakistan ortak askeri tatbikat
Çin ve Pakistan ortak askeri tatbikat

Çin ve Pakistan ortak askeri tatbikat

Çin ve Pakistan donanmaları, Doğu Çin Denizi'nde tatbikata hazırlanıyor. Tatbikatın amacı savunma işbirliğini artırmak.

A+A-

Çin Komünist Partisi (ÇKP) resmi yayın organlarından Global Times'ın haberinde, ülkenin doğusunda Şanghay kentindeki Vusong Limanı'na, ikili tatbikata katılmak ve Çin donanması ile savunma işbirliğini artırmak amacıyla 2 Pakistan donanma gemisinin ulaştığı belirtildi.

Doğu Çin Denizi'nde gerçek mermi ile hava ve zeminden sahte hedeflerin vurulacağı tatbikata, özel operasyon güçleri, helikopter, denizaltı, uçak ve geminin yanı sıra Pakistan donanmasından 591 görevli ve askerin katılacağı ifade edildi.

Habere göre, Pakistan donanması ile Şanghay'a gelen Pakistan 25'inci Destroyer Filosu Komutanı Bilal Abdul Nasır, terörle mücadele çerçevesinde de Çin ile ortak tatbikat, bilgi paylaşımı ve ortak eğitim yürütmeyi planladıklarını belirtirken, iki ülkenin korsanlık karşıtı eylemlerde işbirliğinin bulunduğunu da kaydetti.

Öte yandan tatbikat için gelen Pakistan'a ait Shamsheer ve Nasr adlı donanma gemilerinin, Çinli Hudong-Zhonghua Gemi İnşaatı Şirketi'nin tersanelerinde üretildiği bildirildi.

Çin'e gelmek için 23 Ekim'de sefere çıktığı ve Şanghay'a ulaşmadan belli bir süre Sri Lanka, Maldivler ve Brunei Sultanlığı'nda demirlediği kaydedilen Pakistan donanma gemilerinin, Çin görevini tamamlamasının ardından Vietnam ve Endonezya'ya gitmek üzere ayrılacağı açıklandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1480 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.