1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Çin'den ABD'ye sınır ihlali suçlaması
Çin'den ABD'ye sınır ihlali suçlaması

Çin'den ABD'ye sınır ihlali suçlaması

Çin, ABD'yi donanmasına ait savaş gemisinin deniz sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle sert şekilde eleştirdi.

A+A-

Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'USS Curtis Wilbur' adlı ABD savaş gemisinin, Güney Çin Denizi'nde, Çin'in hak iddia ettiği Şişa adaları yakınında sınır ihlalinde bulunduğu belirtildi.

ABD savaş gemisinin uyarılarak bölgeden uzaklaştırıldığı ifade edilen açıklamada, bu ihlalin sert şekilde kınandığı bildirildi.

Açıklamada, Çin yasalarına göre, Çin'e ait bölgesel sulara yabancı savaş gemilerinin girmeden önce Pekin yönetiminden izin alması ve ABD'nin ilgili yasalara saygı göstermesi gerektiği vurgulanarak, bölgesel barış ve istikrarın korunmasının yanı sıra karşılıklı güvenin zarar görmemesi konusunda çağrı yapıldı.

Ekim ayında tansiyon yükselmişti

ABD donanmasına ait USS Lassen adlı savaş gemisinin, geçen yılın ekim ayında da Güney Çin Denizi'nde Spratly adaları etrafında Çin'in hak iddia ettiği sulara girmesi, iki ülke arasında tansiyonun yükselmesine neden olmuştu.

Pekin yönetimi, yeraltı kaynakları açısından zengin Güney Çin Denizi'nde başta Filipinler olmak üzere Vietnam, Brunei ve Malezya'nın da arasında bulunduğu bölge ülkeleriyle de egemenlik tartışmaları yaşıyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1697 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.