1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Ciner’den, HHI’ye 4 tanker siparişi
Ciner’den, HHI’ye 4 tanker siparişi

Ciner’den, HHI’ye 4 tanker siparişi

Ciner Denizcilik’in Güney Koreli Hyundai Heavy Tersanesi’ne 4 adet tanker siparişi verdiği öğrenildi. Teslimatlarının 2021'in ilk çeyreğine kadar tamamlanması planlanırken gemileri, 2025 yılına kadar ABD’li Koch Shipping işleteceği kaydedildi.

A+A-

Ciner Denizcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Koch Shipping ile uzun vadeli gemi kiralama sözleşmelerini imzaladıktan  sonra, bir dizi suezmax tankeri sipariş etme taahhüdünü gerçekleştirdi.

Ciner Denizcilik 254 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen anlaşmaya dayalı olarak Hyundai Heavy Industries tesislerinde inşa edilecek olan 4 adet 158.000 DWT’lik bir sipariş için imzayı attı

Ciner İcra Müdürü Vasileios Papakalodoukas, gemilerin kendi şirketlerinin güçlü ilişkiler geliştirmekte olduğu Amerikalı ticaret gemisi şirketi Koch Industries’in  Cenevre'deki kolu olan Koch Shipping ile yapılan uzun vadeli gemi kiralama sözleşmelerine yönelik olduğunu söyledi. Koch halihazırda, 2025’e kadar iki adet Ciner suezmax tankerini kiralamış durumda.

Teslimatların 2020 yılının üçüncü çeyreğinden başlayarak 2021 yılının birinci çeyreğine kadar yapılması planlanıyor.

Fiyatın gemilerin her biri için 63.5 milyon dolar civarında olacağı düşünülüyor. Bu fiyatın, en geç 2020 için planlanan düşük sülfür salınımı şartını yerine getirmek üzere açık kontrol devreli gaz temizleyicileri (scrubber) için yapılacak harcamaları yansıttığı gözüküyor. 

Halen iki suezmax tipi tanker işleten armatörün yaptığı harcamanın büyük bir kısmı, 20 adet dökme yük gemisi ve dört adet geniş başlıklı, yeni panamaks konteyner gemilerine yönelik.

Ham petrol tankerlerine yapılan yatırım, şirketin “farklı segmentler”de daha dengeli bir gemi portföyüne sahip olmasını sağladı.  

Türkiye'nin en büyük holdinglerinden birine ait olan iş adamı Turgay Ciner tarafından kontrol edilen Ciner, gemi filosuna 1.1 milyar doları aşan bir yatırım yaptı.

Bugüne kadar söz konusu harcamanın %58'i dökme yük gemilerine, %31’i konteyner gemilerine  ve %11’i de  tankerlere yapıldı. Ancak yeni siparişler ile birlikte farklı gemi türlerinin sahip oldukları oranlar, bir yanda dökme yük gemileri ve diğer yanda boxship  ve tankerler olmak üzere %50-50 olarak eşitlendi.

 Ciner ortalama yaşı 4 olan bir filoya sahip ve Çin’deki Bohai Shipbuilding Heavy Industry’e sipariş edilen, her biri  61 milyon ila 62 milyon dolara malolan  ve her ikisi de 2015 yılında inşa edilen İstanbul ve Atina isimli 159,500 dwt’lik suezmaxlar da bu filoya dahil. Bu iki gemi 2025 yılına kadar Koch Shipping’e kiralanmış olup açık kontrol devreli scrubber ile donatılacak.  

Ciner aynı zamanda büyükten küçüğe uzanan 20 adet dökme yük gemisine sahip bulunuyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 8551 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.