1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Darbe girişimi dış basında büyük yankı buldu
Darbe girişimi dış basında büyük yankı buldu

Darbe girişimi dış basında büyük yankı buldu

Türkiye'deki darbe girişimi, dünya basınında yankı buldu.

A+A-

Washington Post gazetesi, yaşananları "Türkiye'de darbe girişimi ülkede şiddetin fitilini ateşledi" başlığıyla okuyucularıyla paylaştı. Haberde, darbe girişimine direnmek için İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerde halkın sokağa döküldüğüne dikkat çekildi.

New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminde bulunanların ağır bedel ödeyeceği sözüne vurgu yaptı, Erdoğan'ın çağrısı üzerine binlerce kişinin sokağa çıktığına dikkat çekti. Haberde, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu ülke darbelerden çok çekti" sözlerine de yer verdi.

Financial Times gazetesi, IŞİD'e karşı mücadelede kilit müttefiki olan Türkiye'deki gelişmeleri, Amerika Birleşik Devletleri'nin yakından izlediğine dikkat çekti.

İngiliz Guardian gazetesi, darbe girişiminin ordu içerisinde bir grup tarafından yapıldığı vurgulandı.

Guardian'ın yazısında, darbe girişiminin NATO'da ve Avrupa'da şok etkisi yarattığına da dikkat çekildi.

Dünyanın IŞİD terörü ve sığınmacı akınıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde gelen darbe girişiminin bölgede istikrara ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekildi.

Independent gazetesi, darbe girişiminde bulunanların ilan ettiği sokağa çıkma yasağına kimsenin uymayıp sokakların gece boyunca hareketli olduğuna ikkat çekti.

Türkiye'de yaşananları internet sitesi üzerinden dakika dakika okuyucularına aktaran Independent, TRT ve CNN Türk yayınının darbe girişiminde bulunan askerler tarafından kesilmesini de okuyucularıyla paylaştı.

Daily Mail gazetesi, "Türkler tanklar üzerinde" manşetiyle verdiği haberde, darbe girişiminin ardından sokağa dökülenlerin fotoğraflarını paylaştı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2398 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.