1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Davutoğlu açıkladı: İşte AB ile vize muafiyetinin takvimi
Davutoğlu açıkladı: İşte AB ile vize muafiyetinin takvimi

Davutoğlu açıkladı: İşte AB ile vize muafiyetinin takvimi

Başbakan Davutoğlu, Avrupa Birliği üyesi ülkelere vizesiz giriş anlaşması için tarih verdi. 2016 yılının Ekim ayında vize muafiyetinin devreye gireceği öngörülüyor.

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker gerçekleştirilen AB-Türkiye Zirvesi sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada, "Her sene iki zirve yapılmasına karar verdik, katılım sürecini hızlandıracağız, canlandıracağız. Bu tarihi bir gün ve tarihi bir toplantı. 11 yıl sonra Türkiye ile böyle bir zirve gerçekleştirildi. AB ile vize serbestisi konusunda bir takvim ortaya kondu. 2016 yılının mart ayında ilk rapor, haziran ayında geri kabul anlaşmasının uygulanması ve ekim ayında da vize muafiyetinin devreye girmesi. Bunun için bizim yapacaklarımız da var AB'nin de yapacakları var" ifadelerini kullandı.

2016 yılı AB-Türkiye ilişkilerinde anahtar yıl olacak

AB Konseyi Başkanı Tusk ise, 2016 yılının Türkiye-AB ilişkilerinde anahtar yıl olmasını beklediklerini, Türkiye'nin katılım görüşmelerinde ilerlemesi için kıstasların aynı olduğunu, toplantıda bir paket üzerinde anlaşıldığını ve sürecin devam edeceğini ifade etti.

AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de, "Geri kabul anlaşması ile vize serbestisi arasında bağ var. Birlikte değerlendirmeye devam edeceğiz. Bütün şartlar yerine gelirse, vize serbestisinin 2016'nın sonbaharında gündeme gelmesini bekliyorum" dedi. Yapılan toplantının verimli olduğunu ifade eden Juncker, göçmen krizi konusunda ortak bir tutum sağlamak gibi önemli bir gündemle bir araya gelindiğini hatırlattı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1729 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.