1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. DEFAV Geleneksel Dayanışma Gecesi Gerçekleştirildi
DEFAV Geleneksel Dayanışma Gecesi Gerçekleştirildi

DEFAV Geleneksel Dayanışma Gecesi Gerçekleştirildi

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Geleneksel Dayanışma Gecesi’nin 23’ncüsü geniş katılımla gerçekleştirildi.

A+A-

İTÜ Denizcilik Fakültesi (YDO) Mezunları Sosyal Yardım Vakfı (DEFAV) Geleneksel Dayanışma Gecesi’nin 23’ncüsü geniş katılımla gerçekleştirildi. 5 Mayıs 2018 tarihinde Fenerbahçe Kulübü Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen geceye; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Deniz Ticareti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar, IMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Hızıreis Deniz, DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Asım İlker Meşe ve İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Oğuz Salim Söğüt'ün yanı sıra denizci sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve denizcilik camiasının seçkin firmaları katılım gösterdi. 
1995 yılında kurulan ve destekçilerinin yardımları ile eğitim ve sosyal amaçlı hedefleri doğrultusunda bu günlere gelen DEFAV bugüne kadar; binlerce denizci akademisyen bursu, sosyal yardım ve öğrenci bursu olmak üzere birçok yardım gerçekleştirdi. 
Bu yardımların devamlılığını sağlamak amacıyla düzenlenen dayanışma gecesi ise saat 19.30’da verilen bir kokteylle başladı. Misafirlerin karşılanmasının ardından, saat 20.00’de yemeğe geçildi. Geceden toplanan bağışla Türkiye Yelken Federasyonuna kayıtlı İTÜ Yelken Kulübü ile Türkiye Kano-Kürek Federasyonuna kayıtlı İTÜ Kano-Kürek Kulübünün ihtiyaçları giderilecek ve okul gemisi olarak hizmet eden Akdeniz gemisinin direği tören alanına dikilecek.

“Ağabey olmak kolaydır ama ağabey kalmak zordur” 

Gecede konuşma yapan DEFAV Yönetim Kurulu Başkanı Asım İlker Meşe "Gelecek sene çok farklı bir ITÜ Denizcilik Fakültesi göreceksiniz. Hep deriz ağabey olmak kolaydır ama ağabey kalmak zordur. Ama biz ağabeylik kardeşlik anlayışını sonuna kadar sürdüreceğiz. Vakfımızın bugüne gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" dedi. 
Gecede DEFAV eski Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Temur plaket alırken Tahir Sarıoğlu anısına verilen plaketler ise Müsteşar Suat Hayri Aka tarafından Uzmar Denizcilik ve Petrol Ofisi yönetimlerine takdim edildi.

defav-002.jpg

defav-(2).jpg
defav3.jpeg

defav4.jpeg

defav5.jpeg

defav6.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 6714 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.