1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Demiryollarına Türk Loydu Damgası
Demiryollarına Türk Loydu Damgası

Demiryollarına Türk Loydu Damgası

Türk Loydu’na demiryolu araçlarının ulusal yeterliliklere göre değerlendirilmesi, raporlanması ve belgelendirilmesi işlemlerini yapmak üzere ‘Atanmış Kuruluş’ (Designated Body, De-Bo) yetkisi imzalanan protokol ile verilmiş oldu.

A+A-

Türk Loydu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde Ulusal Emniyet Otoritesi ve Sektör Düzenleyicisi Kurum olarak faaliyet gösteren, Demiryolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından demiryolu araçları için ulusal yeterliliklerin değerlendirilmesini yapmak üzere ‘Atanmış Kuruluş’, COTIF kapsamında belgelendirme ve değerlendirme faaliyetleri yapmak üzere ‘Değerlendirme Kuruluşu’ olarak yetkilendirildi.


655 Sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 8 inci maddesi, 5408 sayılı Kanunla tescil edilen Demiryolu ile Uluslararası Taşımalara İlişkin Sözleşme (COTIF) ve Demiryolu Araçları Tescil ve Sicil Yönetmeliği’ne dayanılarak hazırlanan yetkilendirme protokolü 06.02.2018 tarihinde Türk Loydu ile DDGM yetkililerinin katılımıyla karşılıklı imza altına alınmıştır.


İmzalanan protokol ile Türk Loydu’na demiryolu araçlarının ulusal yeterliliklere göre değerlendirilmesi, raporlanması ve belgelendirilmesi işlemlerini yapmak üzere ‘Atanmış Kuruluş’ (Designated Body, De-Bo) yetkisi verilmiştir. Ayrıca Türk Loydu, yine demiryolu araçları için Ülkemizin de üyesi olduğu Uluslararası Demiryolu Taşımalarına İlişkin Hükümetlerarası Örgüt’ün (OTIF) hazırladığı teknik şartnamelere (Uniform Technical Prescriptions) göre uygunluk değerlendirmesi yapmak üzere ‘Değerlendirme Kuruluşu’ (Assessing Entity) olarak yetkilendirilmiştir.
Bahse konu protokolün imzalandığı toplantıya DDGM Genel Müdürü Sn. İbrahim Yiğit, Emniyet ve Yetkilendirme Dairesi Başkanı Sn. İlksen Tavşanoğlu ve Emniyet Şube Müdürü Sn. Saim Kemal Erol’un ev sahipliğinde, Türk Loydu adına ise Genel Müdür Alper Eralp, Endüstri ve Belgelendirme Sektörü Direktörü Ayfer Adıgüzel, Enerji ve Ulaşım Bölüm Müdürü Hasan Müftüoğlu ve Demiryolu Projeleri Yöneticisi Özcan Aslan katılmışlardır.


İmza töreninden sonra bir değerlendirme yapan Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Alper Eralp; Türk Loydu’nun uluslararası arenada, uzun vadeli çalışmalarının kesintisiz olarak devam ettiğini, demiryolu hizmetleri, nükleer enerji ve yenilenebilir enerji gibi yeni alanları da hizmet yelpazelerine  eklediklerini ifade ederken, 2018 yılında Türk Loydu’nun verdiği hizmetleri ile sınırlarını daha da genişleteceğini belirtmişlerdir.

tl-ddgm-2.jpg
tl-ddgm-3.jpg
 

Vira Haber

Bu haber toplam 8100 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.