1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Deniz komandoları büyük tehdit'
'Deniz komandoları büyük tehdit'

'Deniz komandoları büyük tehdit'

Tecrübelerini gittikçe artıran Hamas'ın deniz komandoları İsrail ordusunun korkulu rüyası oldu.

A+A-

İsrail ordusundan yüksek rütbeli bir komutan, Gazze Şeridi'yle girilecek olası bir savaşta İsrail donanmasının karşılaşacağı en büyük tehlikenin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın deniz komandoları olduğunu ifade etti.

İsrail televizyonu 1'inci kanalının, İsrail ordusu subayına dayandırdığı haberinde, Hamas Hareketi'nin 2014 yazındaki savaştan bu yana deniz komandolarını geliştirdiğini, komando birliğine yeni üyelerin katıldığını ve birliğin tecrübesini artırdığını söyledi.

İsrail televizyonu askeri işler muhabiri, Hamas Hareketi'nin deniz komandolarına verdiği önemin en büyük kanıtının birlik üyesi dört komandoyu eğitim için Gazze dışına göndermesi olduğunu iddia ederek, söz konusu komandoların Sina'da Mısır güvenlik güçlerince gözaltına alındığını belirtti.

Bu arada, İsrail ordusu Gazze birliği komutanı, Gazze Şeridi çevresinde çalışmanın sınırı aşan tüneller olduğunu kabul etmeyi gerektirdiğini ve İsrail ordusunun söz konusu tünelleri ortaya çıkarmak için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1683 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.