1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Deniz taşımacılığında yeni bir sayfa açacak gemi
Deniz taşımacılığında yeni bir sayfa açacak gemi

Deniz taşımacılığında yeni bir sayfa açacak gemi

Rotterdam ve Groningen arasında çalışacak olan ‘Sendo Liner’ adı verilen gemi, tamamen özel tasarım balast sistemi ve dizel-elektrik motorlarıyla verimli deniz taşımacılığında yeni bir sayfa açıyor.

A+A-

Concordia Damen, yenilikçi kuru yük gemisi tasarımını hayata geçirdi. Rotterdam ve Groningen arasında çalışacak olan ‘Sendo Liner’ adı verilen gemi, tamamen özel tasarım balast sistemi ve dizel-elektrik motorlarıyla verimli deniz taşımacılığında yeni bir sayfa açıyor.

Sürdürülebilir deniz taşımacılığı fikrini temeline alarak, senelerdir süre gelen araştırma geliştirme çalışmaları ve Damen’in sektördeki tecrübesi sonucu ortaya çıkarılan Sendo Liner, Concordia Damen’in uzun vadeli stratejisini yansıtıyor. 110 metre boyundaki konteyner gemisi 11,4 metre genişliğe sahip. Dizel-elektrik motorlarla gücü sağlayan gemi, konteyner başına  yüzde 40 daha az karbondioksit salınımı yapıyor.

Geminin verimlilik adına sunduğu yenilikler sadece motor ve itiş sistemleriyle sınırlı değil. Sendo Liner’ın yenilikçi balast sistemi, geminin suya daha fazla batmasını sağlıyor ve ortaya çıkan su kesimi sayesinde yüzde 8 daha fazla konteyner taşıyabiliyor. Öte yandan kolaylaştırılmış bakım ve uzun ömür, geminin tercih edilebilirliğini uzun vadede arttıran diğer unsurlar.

Sendo Shipping Genel Müdürü Sebastiaan van der Meer, “ Sendo Liner’ın tasarımı, uzun yıllara dayanan araştırma ve deneyim konusundaki bulgularımıza dayanıyor . Uzun vadeli stratejimizi ve gelecek için vizyonumuzu ortaya koyuyor ve operasyonel kapasiteyi önemli ölçüde arttırırken sürdürülebilirliği arttırma hedeflerimize de varacak ”dedi.

İlk gemiyi teslim alan Sendo Shipping firması, yapımı devam eden sıradaki iki benzer geminin siparişini verdiğini açıkladı.

sendo-liner.jpg

sendo-liner1.jpg

sendo-liner2.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 9125 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.