1. HABERLER

  2. SAVUNMA SANAYİ

  3. ‘Deniz Topunda Sona Geldik’
‘Deniz Topunda Sona Geldik’

‘Deniz Topunda Sona Geldik’

MKE Genel Müdürü Akdere, Meclis’te çalışmalarına ilişkin bilgi verirken milli gemilerin vurucu gücü olan 76 mm deniz topu geliştirme projesinde son aşamaya geldiklerini açıkladı

A+A-

Türkiye, Doğu Akdeniz ve Karadeniz başta olmak üzere petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerini aralıksız sürdürürken, gemi platformlarının güvenliğini sağlamak için harekete geçti.

Makina Kimya Endüstrisi (MKE), platformların saldırılara karşı güvenliğini sağlamak amacıyla Yakın Hava Savunma Sistemi hazırlıyor. MKE Genel Müdürü Yasin Akdere, Yakın Hava Savunma Sistemi’yle başta güdümlü mermiler olmak üzere havadan karaya füzeler, seyir füzeleri, insansız hava araçları, uçaklar ve helikopterlere karşı hava savunmasının yapılabilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Akdere, milli silah gemisi MİLGEM’in vurucu gücü olan 76 mm deniz topu geliştirme projesinde son aşamaya geldiklerini açıkladı.

Akdere, NATO standartlarında üretim yaptığını belirterek deniz topu projesinde gelinen aşamayı şöyle anlattı: “8.5 ton ağırlığında ve 16 kilometre menzile sahip, milli savaş gemisi MİLGEM’in vurucu gücünü oluşturan 76. mm deniz topu geliştirme faaliyetlerinde de son aşamaya geldik... Doğu Akdeniz ve Karadeniz’de yoğun petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerinin sürdürüldüğü bir dönemde, gemi platformlarının savunması için yerli ve milli imkanlarla proje geliştirildi ve dışa bağımlılık ortadan kalkacak.”

Vira Haber

Bu haber toplam 7341 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.