1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Deniz ulaşımına kar engeli
Deniz ulaşımına kar engeli

Deniz ulaşımına kar engeli

Boğazlardan geçmek üzere seyreden gemiler olumsuz hava koşulları nedeniyle rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine çevirerek demirlediler.

A+A-

Kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 50 metreye düştüğü Marmara Denizi'nde, Boğazlardan geçmek üzere seyreden 41 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker olumsuz hava koşulları nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine çevirerek demirlediler.

Geceyi de tüm ışıklarını yakarak Şarköy'de demirli geçiren gemilerde bulunan personel de, olumsuz hava koşulları yüzünden karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirdi.

Sabah saatlerinde ise 29 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket ettiler. 12 gemi ise hava koşullarının daha da düzelmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.

Kış, doğu kesimlerinde de etkili oluyor. Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde gece geç saatlerde başlayan ve aralıksız süren kar yağışı nedeniyle 30 köy yolu ulaşıma kapanırken, ilçenin çevre illerle bağlantısını sağlayan Çelikhan-Adıyaman ve Çelikhan-Malatya karayollarında ise ulaşım güçlükle sağlanıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri karayollarını ulaşıma açık tutmak ve kapanan karayollarını yeniden ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Çelikhan'da kar kalınlığının ilçe merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 60 santimetreye ulaştığı bildirildi.

Bu haber toplam 868 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.