1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Deniz üslerinde de kullanılıyor
Deniz üslerinde de kullanılıyor

Deniz üslerinde de kullanılıyor

ABD'nin Afganistan, Pakistan ve Irak'ta kullandığı silahlı insansız hava araçlarından yeni bir tanesi artık deniz üslerinde de kullanılıyor.

A+A-

ABD'nin silah sanayi devlerinden Northrop Grumman şirketinin geliştirdiği ilk insansız savaş jeti 'X-47B artık deniz üslerinde de kullanılıyor. Uçağın bir savaş gemisine inişini gösteren görüntüler yayınlandı.

Amerikan Donanması'ndan yapılan açıklamaya göre, görüntülerde X-47B'nin dün Virginia sahilinden 112 kilometre açıktaki USS George H.W. Bush uçak gemisine inişi ve kalkışı görülüyor.

Amerikan basını, X-47B jetinin açtığı çığır doğrultusunda yeni insansız hava jetlerinin üretileceğini, geleneksel savaş uçaklarının filolarına katılabileceğini ve vuruş gücünü artırabileceğini kaydediyor. İçinde pilot olmadığı için deniz aşırı hava üslerinin kullanılmasında diğer ülkelerden izin alınmasının gerekmeyeceği iddia ediliyor.

Deneysel amaçlarla üretilen X-47B'nin asla gerçek operasyonlarda yer almayacağı iddia ediliyor. ABD, başta Pakistan olmak üzere Afganistan ve Irak'ta yıllardır kullandığı insansız hava araçlarıyla kara işgallerini güçlendiriyor, yargısız infazlara imza atıyor.

virahaber.com

Bu haber toplam 989 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.