1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Denizciler Derneği’nde Erdoğan dönemi
Denizciler Derneği’nde Erdoğan dönemi

Denizciler Derneği’nde Erdoğan dönemi

Bodrum Denizciler Derneği’nde yapılan seçimli genel kurulunda 3 dönemdir görev yapan başkan Mustafa Demiröz ile Erol Erdoğan’ın listeleri yarıştı. Yapılan seçimde Erol Erdoğan’ın listesi seçimi kazandı.

A+A-

Genel kurul, sabah saatlerinde başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, “Ülkemiz ve özellikle ilçemiz denizcilik açısından çok kritik bir süreçten geçmekte. Bu kritik sürecin bize göre en önemli kısmı, bizlerin yaşam alanlarımızda boğulmaya çalışılmamız. Yaşam alanlarımızın bir bir elimizden alınarak, Bodrum denizcilerinin bir marka haline getirdiği mavi yolculuk, yani deniz turizmi alanlarının ağızları sulanan bazı kesimlerce yağmalanmak istenmesi. Ben bütün denizci arkadaşlarımı bu konuda her zaman birlik içerisinde uyanık olmaya ve bu mücadeleleri yapan herkesi desteklemeye davet ediyorum. Çünkü bugün sahip olduğumuz en önemli sorunumuz budur” şeklinde konuştu.

Bodrum Denizciler Derneği’nde 2 bin 49 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğunu ifade eden Demiröz, “Ama bugün baktığınızda 2 bin 49 üye içerisinde bu görevlere talip olan 50 kişiyi geçmiyor. O yüzden bu görevlere talip olan bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum, kutluyorum ve hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sivil toplum örgütlenmesinde elini taşın altına koyarak göreve talip olan herkes bunu büyük bir özveri ve fedakarlık içerisinde gerçekleştiriyorlar” dedi.

Mustafa Demiröz’ün konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Daha sonra divan heyeti oluşturuldu, faaliyet raporları ve tahmini bütçe okunup ibra edildi. 3 yıl ve üzeri aidatlarını ödemedikleri için üyeliklerine son verilen üyelerin bakiye borçları ve durumları görüşüldü. Yurtdışı fuarlara katılan üyelerin yol, yemek ve konaklama giderlerinin belgelendirmek kaydıyla dernek bütçesinden ödenebilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesi görüşüldü. Denizciler Derneği’nin üyesi olduğu Denizcilik Federasyonu delegeleri seçildi.

Daha sonra derneğin yönetim, denetim ve disiplin kuruluna aday olan asil ve yedek üyelerin tanıtımı yapıldı, ardından seçime geçildi. Oy kullanma işlemi saat 17.00’a kadar sürerken toplam 1096 üye oy kullandı. 7 oy geçersiz sayılırken, 714 oy alan Erol Erdoğan’ın listesi seçimi açık farkla kazandı. Mustafa Demiröz’ün listesi ise 375 oy aldı.

Seçim sonrası bir teşekkür konuşması yapan Mustafa Demiröz, “Görev yaptığımız 3 dönem boyunca bizlere gösterdiğiniz teveccüh ve bu güzide dernekte görev yapma şerefini bize bahşettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Seçimi kazanan Erol Erdoğan ise yaptığı konuşmada “İnşallah sizlere layık olmaya çalışacağız. Bu derneği hep beraber yükselteceğiz. Sadece bu ekiple değil, hepimiz hep beraber çalışıp, hep beraber yükselteceğiz. Tek bir amacımız var, Bodrum Denizciler Derneği’ni bir adım daha öteye taşımak. İyi fikirleri ve düşünceleri olan arkadaşlarımızı her zaman aramıza bekleriz. Bizlere yol göstersinler, her zaman beraberiz. Divan başkanımıza ve geçmiş dönem başkanımız Mustafa Demiröz ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Seçimli olağan genel kurul sonunda 2 başkan adayı da birbirlerini kutlayarak basına fotoğraf verdiler.

Erol Erdoğan’ın listesindeki yeni yönetim kurulu asil üyeler şu isimlerden oluştu:

Semra Bilgili, Metin Akbaş, Bilgün Gündaş, Bülent İbrahim Turan, Erdem Duran, Fethi Kasırga, Hasan Hüseyin Koç, Hasan Zeybek, Süleyman Köylü, Şevket Nalbantoğlu.

Denetim Kurulu asil üyeleri:

Reşat Uzun, Murat Çetok, Hasan Çeleptaş

Disiplin Kurulu asil üyeleri:

Mazlum Ağan, Uğur Özsarsılmaz

bodrum-denizciler-dernegi-kongre.jpg

bodrum-denizciler-dernegi-kongre1.jpg

bodrum-denizciler-dernegi-kongre2.jpg

bodrum-denizciler-dernegi-kongre3.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5608 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.