1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Denizcilerden grev kararı!
Denizcilerden grev kararı!

Denizcilerden grev kararı!

Denizciler ve noterler 48 saatlik yeni grev kararı aldı.

A+A-

Yunanistan'da denizciler ve liman çalışanları ile noterler, hükümetin sosyal güvenlik koşullarına getirmek istediği değişiklikleri protesto için 48 saatlik yeni grev kararı verdi.

Yunanistan Denizciler Federasyonunun kararıyla yarın saat 06.00'da başlayacak grev kapsamında tüm gemiler, cuma günü saat 06.00'ya kadar limanlarda bağlı kalacak. Ana karayla adalar arasındaki gemi bağlantısı kesilecek.

Denizciler ve liman çalışanları, grev süresince Pire Limanı ve Atina'da çeşitli protesto gösterileri düzenleyecek.

Noterler ise 2 gün tüm işlemlerini durduracak.

Bu arada, reformlar çerçevesinde Çalışma Bakanlığınca hazırlanarak bugün parlamentoda görüşülmeye başlanan yeni sosyal güvenlik yasası, toplumun her kesiminde sert tepkilere neden oldu. Ülkenin birçok yerinde çeşitli meslek gruplarından kişiler, protesto gösterisi düzenledi.

Başta Atina olmak üzere Selanik, Patra, Yanya ve Girit Adası'nda yapılan gösterilere, memurlar, sağlık çalışanları, bilim adamları, avukatlar, eczacılar ve serbest meslek sahipleri katıldı.

Öte yandan, hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişikliklere itiraz eden çiftçilerin traktörleriyle yol kapatma eylemleri sürüyor.

Başbakan Aleksis Çipras'ın görüşme davetini kabul etmeyen çiftçiler, ilgili yasanın tamamen iptalini istiyor.

Yeni yasanın mecliste görüşülmeye başlamasının ardından Selanik yakınlarındaki Sindos kasabasında toplanan çiftçi ve hayvan yetiştiricisi sendikaları, yasa iptal edilinceye kadar, ülkenin birçok yerinde yaptıkları yol kapatma eylemlerini daha da güçlendirerek uzatma kararı aldı.

Yapılan açıklamada, Selanik, Malgara, Magnisia, Arta, Lakonia, İgumeniça ve Mora Yarımadası'nda ana arterlere getirilen binlerce traktörle günün belirli zamanlarında 2'şer saatlik yol kapatma eylemi gerçekleştirileceği, Evros bölgesinde Türk-Yunan sınırındaki Kipi (İpsala) ve Kastanies (Çörekköy) gümrük kapılarıyla bağlantılı şehirler arası yolların 12.00-16.00 saatleri arasında kapalı kalacağı belirtildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.