1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Denizde Korkunç Kaza
Denizde Korkunç Kaza

Denizde Korkunç Kaza

Japon Sahil Güvenlik ekibinin gemideki 43 mürettebattan birini kurtardığı, diğerleri için ise arama faaliyetlerinin sürdüğü bildirildi.

A+A-

Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) Dubai Finans Piyasası'nda listelenen Gulf Navigation Holding Group adlı şirket, gemilerinden birinin Japonya açıklarında kaza geçirerek battığını duyurdu.

Gulf Navigation Holding Group'tan yapılan yazılı açıklamada, Yeni Zelanda'dan Çin'e canlı hayvan taşıyan geminin Japonya kıyılarında Çarşamba günü yardım sinyali gönderdiği ve Japon Sahil Güvenlik ekibinin gemideki 43 mürettebattan birini kurtardığı, geri kalan mürettebat için arama faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

Gemiden sağ olarak kurtulan ve hastanede tedavi altında bulunan bir kişi geminin motorunun aniden durduğunu ve ardından dev bir dalganın çarptığını ifade etti. Acil durum anonsunu duyduktan sonra denize atlayan yaralı geminin battığını ve diğer çalışanları görmediğini açıkladı.

Açıklamada, "Durumu yakından takip ediyoruz ve kurtarma çalışmalarına katılan herkesle yakın bir şekilde çalışıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca açıklamada, kazanın nedenine ilişkin bilgi paylaşılmazken, can ve mal kaybı olup olmadığı da belirtilmedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 17368 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.