1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Denizden haç çıkarma töreni
Denizden haç çıkarma töreni

Denizden haç çıkarma töreni

Hristiyan inancına göre Hz. İsa nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, Fener Rum Patrikhanesi nde düzenlenen ayın ve denizden haç çıkarma töreniyle kutlandı.

A+A-

Balat'taki kanarya2r Rum Patrikhanesi'ne sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan Hristiyan vatandaşlar, Patrikhanenin bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesi'nde düzenlenen ayine katılarak, mum yakıp dua etti.
kanarya2r Rum Patriği Bartholomeos tarafından yönetilen ve yaklaşık 4 saat süren ayinde ilahiler okundu.
Yunanistan'ın İstanbul Başkonsolosu Vasileios Bornovas'ın da izlediği ve "Ayazma" denilen okunmuş suyun dağıtıldığı ayinin ardından cemaat ve din adamlarının oluşturduğu kortej, patrikhaneden çıkarak dualar eşliğinde kanarya2r İskelesi'ne yürüdü.
Burada Bartholomeos'un ilk atışında başarısız olduğu hacı çıkarmak için aralarında bir kadının da bulunduğu 14 kişi denize atladı.
Bu arada, Barholomeos, haçı, denize öğle ezanı bittikten sonra attı.
Su üstündeki haça ilk ulaşan, Yunan Dimitris Kouzounis oldu. Eline aldığı haçı, önce kendisi öpen Kouzounis, daha sonra arkadaşlarına da öptürdü.

Bartholomeos, kendisine haçı getiren Kouzounis'a ucunda haç bulunan altın kolye hediye etti.Basın mensuplarına açıklama yapan Kouzounis, hediyeyi ailesine ve ülkesine armağan ettiğini söyledi.
Kouzounis, Müslüman ve Hristiyanların beraber olduğunu vurgulayarak, barış, kardeşlik ve sevgi mesajları verdi.
Selanik'te Atatürk'ün evinin yakınlarında büyüdüğünü belirten Kouzounis, ticari faaliyetleri nedeniyle sık sık Türkiye'ye geldiğini kaydetti. Polisin patrikhane ve iskele çevresinde güvenlik önlemi aldığı ayin ve haç çıkarma töreni sırasında kalabalık nedeniyle trafik bir süre aksadı.

CNNTÜRK

Bu haber toplam 866 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.