1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. Denize gönül verenlerin fuarı başlıyor
Denize gönül verenlerin fuarı başlıyor

Denize gönül verenlerin fuarı başlıyor

Cemiyet ve sanat dünyasının önemli simalarını buluşturan CNR Avrasya Boat Show başlıyor.

A+A-

Dünya denizcilik sektörünün en büyük ikinci fuarı olan CNR Avrasya Boat Show CNR EXPO Yeşilköy’de başlıyor. Türk denizcilik sektörünün en prestijli ve renkli organizasyonu CNR Avrasya Boat Show bugün  VIP açılış günü ile ilk olarak medya mensupları, iş ve sanat dünyasından önemli isimleri ağırlayacak. 23 Şubat-3 Mart tarihleri arasında tüm ziyaretçilere açık olacak fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak CNR Avrasya Boat Show, denize gönül verenleri Deniz Söyleşilerinde buluşturacak. Cemiyet dünyasının önemli simalarından Ayşegül Dinçkök, CNR Avrasya Boat Show kapsamında düzenlenecek “Kadın Sualtı Fotoğrafçıları ile Denizlerin Gizemleri” konulu panelde sualtı fotoğrafına merakı olan sanat severler ve deniz tutkunları ile buluşacak. Moderatörlüğünü Alptekin Baloğlu’nun yaptığı panelde Ayşegül Dinçkök’ün yanı sıra Birgül Erken, Dr. Eda Çıngı, Sevil Gürel Peker de sualtı fotoğrafçılığı ile ilgili deneyimlerini paylaşacak.
 

Kara yüzü görmeden yaşayan Hülya Leigh, CNR Avrasya Boat Show’da

Akdeniz, Karayipler ve ABD’nin doğu kıyısındaki nehir ve kanalları dolaşıp, iki kez Atlantik Okyanusu’nu geçen ve bu seyirleri esnasında 25 gün hiç kara yüzü görmeden denizde yaşayan Hülya Leigh bu eşsiz deneyimini fuar ziyaretçileri ile paylaşacak. Deniz Biyoloğu, Yazar, Doğu Akdeniz bölgesine dair en zengin sualtı fotoğraf ve video stok arşivine sahip Sualtı Fotoğrafçısı Mert Gökalp de fuarda deniz severlerle buluşacak.
 

Yelkenli ile dünya turuna koyuldu, 17 bin kaptan yetiştirdi

21 yaşında yelkenli ile İngiltere’den yola çıkan Cumhur Gökova, Almanya, Danimarka, Polonya, Rusya, Finlandiya, İsveç ve bütün Norveç Fiyortlarını gezerek Kuzey Kutbu’nda Spitsbergen’e gitti. Oradan Portekize inerek Atlantik Okyanusunu geçti ve 27 yaşına kadar dünya turunu sürdürdü. Türkiye’ye ilk yabancı yelken okullarını getirdi. 2005 yılında yetiştirdiği 6 Türk kadın ile Atlantik Geçiş Yarışına katılarak dünya ikincisi oldu ve Türkiye Olimpiyat Komitesi tarafından ödüllendirildi. Yetiştirdiği Kaptan sayısı 17 bini geçti. 2016’da yılın sporcusu olan ve 2018’de Amerika’dan Türkiye’ye bir Dünya Şampiyonluğu getiren Gökova, denize gönül verenlerle CNR Avrasya Boat Show’da buluşacak. Türkiye’nin en önemli belgeselcilerinden Savaş Karakaş da deniz keşiflerini CNR Avrasya Boat Show’da paylaşacak. Gelibolu’nun Hayaletleri, Son Savaşçı: Midilli, Son Süngerci, Mantalarla Dans gibi birbirinden Türkiye’nin kült deniz kültürünün yansıtıldığı Savaş Karakaş belgeselleri fuar boyunca sinema alanında gösterimde olacak.

İBB temiz denizler için geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, CNR Avrasya Boat Show’a çıkarma yapacak. İBB Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, fuarda tamamen yerli üretim olan deniz temizleme teknesini sergileyecek. İlk kez CNR Avrasya Boat Show Fuarı’nda görücüye çıkacak olan İBB, sektörü yakından ilgilendiren etkinlikler de düzenleyecek.

boatshow2.jpg

boatshow.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4876 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.