1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Denizi kirletti yasak geldi
Denizi kirletti yasak geldi

Denizi kirletti yasak geldi

Stanships Inc. (Marshall Islands), Stanships Inc. (New York), Standard Shipping Inc. ve Calmore Maritime Ltd. armatörleri ve M/V Americana, isimli geminin işletmecisine, denizi kirletmekten dolayı 5 yıl Amerika'da çalışma yasağı verildi.

A+A-
Stanships Inc. (Marshall Islands), Stanships Inc. (New York), Standard Shipping Inc. ve Calmore Maritime Ltd. armatörleri ve M/V Americana isimli geminin işletmecisine, denizi kirletmekten dolayı 5 yıl Amerika'da çalışma yasağı ve 1 milyon dolar para cezası verildi. Ayrıca, 250 bin dolar da Lousiana vahşi hayatı ve deniz çevresini koruma fonlarına ödeyecekleri karara bağlandı.
 
Gemiye ait bu suçlamalar  slaç ve petrollü suyun separatörden geçirilmeden magic pipe kullanarak denize basılmasının bir gemiadamı tarafından cep telefonu ile fotoğraflarının çekilerek belgelenmesi ile ortaya çıktı ve sahil güvenliğe bu bilgileri veren mürettebatın ödüllendirilmesine karar verildi.
 
Olay, 29 Kasım 2010 tarihinde M /V AMERICANA isimli Panama bayraklı dökmecinin Amerikan sahil güvenliği tarafından denetlemesi esnasında ortaya çıktı.
 
Daha önce gemilerin işletmecisi ATMS Marine'in M/V Doric Glory isimli gemisi de denize illegal deşarj yapmış ve bu yüzden 700 bin dolar ceza ve çevre fonlarına 125 bin dolar ceza almıştı.
 
Ayrıca şirket hakkında, Lousiana bölgesi mahkemesine ödenmemiş bunker faturaları için; Bominflot ve Fratelli Cosulich yakıt tedarikçileri tarafından şikayetler var.
Şirketin Elftheria D, New Orleans'da ve Doric Glory gemileri ödenmemiş 454 bin dolarlık gemi tamir faturaları nedeniyle haciz edilmiş bulunuyor.
 
gemihaberleri.com
Bu haber toplam 1176 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.