1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Denizin içi süpermarket
Denizin içi süpermarket

Denizin içi süpermarket

Bodrum’da bu yıl ilk mavi bayrak Gündoğan Koyu’na çekilirken, denizden traktörler dolusu çöp toplandı. Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, herkesi çevre seferberliğine çağırdı.

A+A-

Bodrum’da bu yıl sezonun ilk mavi bayrağı cennet Gündoğan Koyu’na çekildi. Gündoğan Belediyesi ve Gündoğan Kültür Sanat ve Turizm Derneği (GÜNDER) tarafından düzenlenen törene ilköğretim okulu öğrencileri de katıldı. Mavi bayrağın göndere çekilmesinden sonra yaklaşık 200 kişi sahilden, 10 dalgıç da denizden temizlik yaptı. Üç saat içerisinde üç traktör çöp toplandı. Atıklar, iskelede uzun süre sergilendi.

GÜNDER Başkanı Kemal Ulusu, denizler ve sahillerin büyük bir hızla kirlendiğini söyledi. Denizden neredeyse balık dışında her şeyin çıktığını vurgulayan Ulusu, “Bir zamanlar ağ atıp yüzlerce kilo balık yakaladığımız bu koylarda bugün balıkçı üç kilo balıkla zor dönüyor. Çevre, doğa ve deniz, insanın hoyratça davranması nedeniyle küsmüş durumda. Bu nedenle her yaz tatilini geçirmek dinlenmek ve denize girmek için gelenleri çevreye yönelik etkinliklere katılmaya ve sivil toplum örgütlerine üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

Herkes sorumlu

Belediye Başkanı İbrahim Bilgi de, denizin içinin “adeta bir süpermarket” haline geldiğini söyledi. Bilgi, “Denizden çıkan bu atıkları kuşlar, martılar, balıklar atmıyor. Tatil yapanlar, burada yaşayanlar yani biz insanlar atıyoruz. Bugün mavi bayrağı göndere çektik ama bakın denizden bir saat içerisinde neler çıktı. Bu hepimizin ayıbı” dedi.

Cennet koylar nasıl miras alındıysa gelecek kuşaklara aynı şekilde bırakılmasının önemine işaret eden Bilgi, vatandaşları daha temiz, deniz, çevre ve doğa için düzenlenen etkinliklere aktif olarak katılmaya çağırdı. Bilgi, “Beldede yaşayan her bireyin, burası kirli, kötü, gibi bahane üreteceği yerde bir belediye başkanı gibi hareket etmesini diliyorum” dedi.

 

Hürriyet

Bu haber toplam 1112 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.