1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Doğal sağlık cevheri: ‘Manyetik siyah kum’
Doğal sağlık cevheri: ‘Manyetik siyah kum’

Doğal sağlık cevheri: ‘Manyetik siyah kum’

Dünya genelinde uygulandığı tedavi yöntemleriyle adını duyuran ve Karadeniz Bölgesi’nde de yeni yeni keşfedilen ‘manyetik siyah kum’, timüs bezini çalıştırarak stres ve uyku sorunlarından romatizma, sedef gibi pek çok hastalığa çare oluyor.

A+A-

Dünya genelinde uygulandığı tedavi yöntemleri ile adını duyuran ve Karadeniz bölgesinde de yeni yeni keşfedilen ‘manyetik siyah kum’, timüs bezini çalıştırarak stres ve uyku sorunlarından romatizma, sedef gibi pek çok hastalığa çare oluyor. Dünyanın sadece belirli bölgelerinde örnekleri olan ve Türkiye genelinde Karadeniz bölgesindeki Ordu'nun Ünye ilçesinde rastlanan manyetik siyah kum, içerisinde bulundurduğu mineraller ve bileşenlerin zenginliği ile dikkatleri çekiyor.  

Karadeniz’e adını verdiği söylenen ve dünyadaki örneklere göre içerisinde bulundurduğu 20’ye yakın mineral ve bileşenlerin yanı sıra Karadeniz Teknik Üniversitesi hocalarının yaptığı araştırmalara göre içinde insan sağlığına zararlı ağır ve yabancı madde bulundurmamasıyla da dikkat çeken bölgedeki manyetik siyah kum, Ünye ilçesindeki yaklaşık 30 kilometrelik sahil bandında sıkça görülebiliyor. Sahildeki kumun içerisinde ortalama yüzde 58’lik oranla rastlanan manyetik siyah kum, ince yapısı ve kaliteli olması nedeniyle insan vücudunda düzenleyici bir etki uyandırarak bio-enerjiyi de düzenliyor.

 

unye-manyetik-siyah-kum.jpg

unye-turizm-isletmecileri-dernegi-baskani-adnan-sobi.jpg

unye_manyetik-siyah-kum.jpg

unye_manyetiksiyahkum.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4740 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.