1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. 2019 yılının ilk büyük sektör buluşması
2019 yılının ilk büyük sektör buluşması

2019 yılının ilk büyük sektör buluşması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Denizcilik Sektörünün tüm önemli aktörleri, 2019 yılının ilk büyük buluşması için, “Türk Denizciliğine Bakış”ta bir arada…

A+A-

Ulaşım ve turizm ayağıyla ülke ekonomisinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan                 “Türk Denizcilik Sektörü”, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan başta olmak üzere, sektörün önemli temsilcilerinin katılımıyla, 21 Şubat / 13.30’da,Tuzla Marina’da gerçekleştirilecek “Türk Denizciliğine BAKIŞ” toplantısında tartışılacak.

Emniyetli taşımacılığın gelişimi, deniz turizminin artması, deniz turizmi teşvikleri, fuarlar ve sektöre etkileri, amatör denizciliğin geliştirilmesi, istihdam ve deniz turizmine dair yatırımlar ile ilgili konulara dikkati çekmek, merak edilenlere yanıt bulmak, farkındalığı arttırmak, eksikliklerin tespit edilip giderilmesini sağlamak amacıyla düzenlenecek olan canlı yayın ve panelde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran, Türk P&I Genel Müdürü Ufuk Teker konuşmacı olarak yer alacak.

Temiz Denizlerde Emniyetli Denizcilik

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin deniz turizmi ve taşımacılığı açısından öne çıkan bölgelerinde emniyet ne durumda? Can ve mal güvenliği, çevre koruma ile ilgili neler yapılıyor? Deniz ulaşımı ve turizminde, güvenli şekilde yelken açabilmek için, kimler sorumlu ve bu sorumluluk yerine getiriliyor mu?  Bu ve bunun gibi denizciliğin ana sorunları bu panelde, en yetkili kişilerin ağzından cevaplarını bulacak.

Denizci ülke Denizci Millet

Türkiye, üç tarafı denizlerle çevrili, sahil uzunluğu 8 Bin 333 km olan ve 4 mevsimin yaşandığı bir coğrafya. Küresel bir sektör olan denizcilikte, Türkiye’nin yeri ve önemi nedir? Türk insanı, amatör denizciliğe, gereken ilgiyi gösteriyor mu? Deniz ulaşımı, istihdam ve deniz yatırımları istenen düzeyde mi? Deniz araçları, yat, tekne üretim ve satışları, uluslararası rekabetteki durum istenen düzeyde mi? Önümüzdeki dönem, sektörü neler bekliyor?  2019 yılının ilk büyük denizcilik buluşmasında, sektörün, tüm aktörleriyle birlikte  2019 vizyonu oluşturulacak. 

21 Şubat 2019 / Konuşmacılar ve Katılımcılar

•    Mehmet Cahit Turhan- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı
•    Mehmet Nuri Ersoy - Kültür ve Turizm Bakanı
•    Tamer Kıran - Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı
•    Ufuk Teker - Türk P&I Genel Müdürü
•    Selim Dursun-Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı
•    Nadir Alparslan- Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı
•    Ahmet Kendir - Tuğamiral /  Sahil Güvenlik Komutanı
•    Okay Kılıç- Deniz ve iç sular Düzenleme Genel Müdürü
•    Durmuş Ünüvar- Deniz Ticareti Genel Müdürü
•    Salim Özpak- Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü
•    Hızırreis Deniz- Kıyı Emniyeti Genel Müdürü

Vira Haber

Bu haber toplam 4029 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.