1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Donald Tusk'tan Türkiye açıklaması: Yapılacak çok şey var
Donald Tusk'tan Türkiye açıklaması: Yapılacak çok şey var

Donald Tusk'tan Türkiye açıklaması: Yapılacak çok şey var

AB Konseyi Başkanı Tusk, Türkiye ve AB arasında bir anlaşmaya varmak için hala daha yapılacak çok şey olduğunu söyledi.

A+A-

Hasan Esen / Anadolu Ajansı

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB-Türkiye Zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye ve AB arasında işbirliğini güçlendirecek bir anlaşmaya varmak için ilerleme kaydedildiğini ancak hala daha yapılacak çok şey olduğunu bildirdi.

Tusk, dün başlayan ve bugün de devam edecek olan AB Liderler Zirvesi ve AB-Türkiye Zirvesi öncesi liderlere gönderdiği davet mektubunda gündemlerinde yine ağırlıkla sığınmacı krizinin olacağını belirtti.

7 Mart'ta yapılan Türkiye-AB Zirvesi'nde, Ankara'nın, işbirliğinin daha da güçlendirilmesini öngören yeni bir teklif sunduğu ancak zaman sıkıntısı nedeniyle bir anlaşmaya varılamadığını hatırlatan Tusk, "Beni, (zirve sonundaki) ortak açıklamamızdaki bir dizi ilke temelinde hazırlık yapmakla görevlendirdiniz. Amaç belli: 28 üye devletin yanı sıra Türk ortaklarımızın da kabul edebileceği bir anlaşma. İlerleme kaydediliyor ama hala yapacak çok şey var" dedi.

Yeni fasılların açılması

Zirveye hazırlık kapsamında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Türkiye'de temaslarda bulunduğunu hatırlatan Tusk, "Üyelik süreci konusunda benim kanaatim, sığınmacı krizinin ötesine geçen AB-Türkiye ilişkilerinin yeniden canlandırılması amacıyla sürecin kullanılması için bir yol bulmamız gerektiği. Bu süreç aynı zamanda Kıbrıs görüşmelerini desteklemek için de bir imkan" ifadesini kullandı.

ViraHaber.com 

Bu haber toplam 1645 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.