1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Donanma gemilerine ilgi yoğun oldu
Donanma gemilerine ilgi yoğun oldu

Donanma gemilerine ilgi yoğun oldu

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ziyarete açılan Kocaeli'deki donanma gemileri ve müzelerine gösterdi.

A+A-

Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ziyarete açılan Kocaeli'deki donanma gemileri ve müzelerine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Zİyarete açılan TCG Gayret Gemi Müzesi, TCG Hızırreis Denizaltı Müzesi ve savaş gemisi TCG Gökova'nın bulunduğu (F-496) İzmit Garı önünü gelen vatandaşlar, müzeleri gezme imkanı buldu.

Gaziler ve çocukların da yoğun ilgi gösterdiği gezide, bazı vatandaşlar ilk kez savaş gemisi ve denizaltı görmenin mutluğunu yaşadı.

Kocaeli Muharip Gaziler Derneği Sekreteri Nurettin Recep Sağlık, cumhuriyetin 90. yılı kutlamaları kapsamında gazi ve şehit ailelerine donanma gemilerini gezdirdiklerini anlattı.

Herkesin memnun ayrıldığını belirten Sağlık, "Askerle sivil halkın kaynaşması açısından güzel bir şey. Bayanlar için ilk olduğu için güzel bir ortam oldu. Hatıralarımızın sık sık canlanması bizim için de güzel oluyor" diye konuştu.

Müzeleri gezen Ayşe Yıldız da TCG Gökova gemisini ilk defa gördüklerini belirterek, gemide bambaşka atmosferin olduğunu anlattı.

Gemiyi görmek için ailece geldiklerini ifade eden Yıldız, "Oğlum, Deniz Kuvvetleri'nde öğrenci. Çalışacağı yeri görmek için ziyarete geldim. Çok güzel bir ortam. Şimdi anne olarak buranın güvenli olduğuna daha çok inandım. İlk defa geldim. Herkese tavsiye ediyorum. Allah hepsine yardım etsin" şeklinde konuştu.

Fatmagül Yurdam ise ilk kez kaptan köşkü ve gemi dümeni görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Çok memnun kaldıklarını anlatan Yurdam, "Çok güzel ağırladılar. Öğrenciler gezmek için belli bütçe ayıramazlar. Donanmamızın belli günlerde halka açılması o yüzden çok güzel. Herkese tavsiye ederim" ifadesini kullandı.

 

 

 

virahaber.com 

Bu haber toplam 952 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.