1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, referandum değerlendirmesinde bulundu
DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, referandum değerlendirmesinde bulundu

DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, referandum değerlendirmesinde bulundu

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ün, 16 Nisan’da gerçekleştirilen Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili sonuçları değerlendirdi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk yaptığı açıklamada;

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini öngören yeni Anayasa değişikliği için düzenlenen referandum sonuçları ülkemize hayırlı olsun.

Yaklaşık iki aydır devam eden referandum ve sonucunda oy kullanma sürecinde Türk halkı sağduyulu davrandı ve birkaç küçük üzücü olay dışında herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. İnsanlarımızın çoğunluğu tercihini Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişten yana kullandı. Referandum tercihi ne olursa olsun, herkesin görüş ve düşünceleri son derece değerlidir. Ve referandum sonrasında çoğunluk-azınlık ayrımına gidilmeden her kesimin beklentileri ya da endişeleri dikkate alınarak bir yol izlenmelidir.

Biz 80 milyonun kardeş olduğunu unutmamalıyız. Siyasetçilerden tansiyonu düşürmelerini, Büyük Önder Atatürk'ün çizdiği yolda ülkemizin kalkınma çabasına hız vermelerini istiyoruz. Halkın tercihlerine başvurulduğu seçim sandıkları elbette önemlidir. Ancak sandıklar kapandıktan sonra ülkemizin tek gündemi siyaset olmamalıdır.

Artık geleceğe doğru bakmalıyız. Çocuklarımıza iyi bir eğitim sunmak, gençlerimize istihdam sağlamak, Türkiye'yi dünya ekonomi liginde daha üst sıralara çıkarmak ana hedefimiz olmalıdır. İktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasi partilerin referandum dönemindeki tartışmaları bir yana bırakıp, ekonomi odaklı yeni bir uzlaşma ve kardeşlik dönemini başlatması en büyük beklentimizdir. Bu düşüncelerle referandum sonuçlarının ülkemize esenlik getirmesini dilerim” ifadelerini kullandı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3957 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum