1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. DTO'da Konşimento ve Seawaybill semineri yapıldı
DTO'da Konşimento ve Seawaybill semineri yapıldı

DTO'da Konşimento ve Seawaybill semineri yapıldı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Salonu’nda ‘Konteyner Taşımacılığında Konşimento ve Seawaybill’ konulu bilgilendirme konferansı yapıldı.

A+A-

Konferansta Ahmet Aytoğan  bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun başında Ahmet Aytoğan, 25 yıllık uğraşlarıyla oluşturduğu konşimento koleksiyonundan tarihi belgeleri katılımcılarla paylaştı.

Ahmet Aytoğan’ın sunumundan öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Konşimento kaybedilirse neler yapılır? Müşteriye konşimentonun ne demek olduğu ne işe yaradığı konusunda bilgi verilmeli. Konşimento kaybolursa, düzenleyen kişinin size ilk söyleyeceği şey ‘Geçmiş Olsun’ olur. Üzerine bir şey dökülmesi gibi konular sorun oluşturmaz. Konşimentonun kaybı nedeniyle ikinci set konşimentonun talebi banka teminat mektubu olur. Kayıp halinde 1. Sınıf bankalardan teminat mektubu talep edilir. Bunun maliyeti çok güçlüdür. 200 ve 24 ay taahhütlüdür bu mektup. Teminat mektubunun ayarlanamaması halinde sigorta devreye girer. Konşimento bir borç senedidir. Taşıma ve teslim etmenin borç senedidir. Konşimentolar full set halinde dosyalanmamalı.

Sahte konşimentolara karşı dikkatli olunmalı. Dünya üzerinde düzenlenen konşimentoları düzenleyenlerin 20’si ne olduğunu bilmeden düzenliyor. Acentelerin sahte konşimentolar konusunda son derece dikkatli olması gerekiyor.

Konteyner icadı deniz taşımacılığında devrimdir. Konteynerler birçok şeyi değiştirdi. 1800’lü yılların başında konteyner vardı. Konteynerler trenlerde ve kamyon üzerinde kullanılıyordu. Konteynerlerin deniz taşımacılığında kullanılması ilk olarak 1956 yılında gerçekleşti.

Vira Haber

Bu haber toplam 6948 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.