1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. DTO’da seçim heyecanı zirvede
DTO’da seçim heyecanı zirvede

DTO’da seçim heyecanı zirvede

Deniz Ticaret Odası, bugün yönetim kurulu başkanı, üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve TOBB Genel Kurulu delegelerinin seçimini gerçekleştiriyor. Metin Kalkavan oyunu 13, 29 ve 24 numaralı sandıklarda kullandı.

A+A-

Deniz Ticaret Odası’nda  oy verme işlemleri başladı. 8 bin 500 üyesinin bulunduğu seçimlerde mevcut başkan Metin Kalkavan ‘Beyaz Liste’ ile DTO yönetim Kurulu üyesi Tamer Kıran ise ‘Mavi Liste’ ile temsil ediliyor. Meslek komiteleri ve meclis üyeliği seçimi daha önce yapılan Deniz Ticaret Odası, bugün yönetim kurulu başkanı, üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve TOBB Genel Kurulu delegelerinin seçimini gerçekleştiriyor.

Lütfi Kırdar Kongre Salonu'nda yapılan İMEAK Deniz Ticaret Odası Merkez Yönetimi seçimlerinde oy verme işlemi tüm hızıyla devam ediyor. İMEAK DTO mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan oyunu 13.24 ve 29 nolu sandıklarda kullandı.

Metin Kalkavan ve Tamer Kıran'ın başkanlık için yarıştığı seçimlerde, mavi liste ile aday olan Tamer Kıran’da  oy kullandı.

Kıran, 'Dostluk ve kardeşlik içerisinde geçirdiğimiz seçim süreci umarım devam eder. Sonuçlar şimdiden hepimize hayırlı olsun' dedi.

Lütfi Kırdar Kongre salonunda gerçekleşen seçimlerde görüşlerini açıklayan Türkiye’nin denizcilik sektörüne yön veren üyeleri seçimin kazananı ve kaybedeni olmayacağı konusunda hemfikir ve herkesin sektörün gelişmesi için elini taşın altına koyacağını söylüyor.

Altan Köseoğlu, seçim süreciyle ilgili; 'Birileri kırılıyor, niye kaybettik diye üzülüyor. Yasal olarak sonuçlar ilan edildiğinde hangi tarafta olursak olalım mecliste birlikte el ele sektör ihtiyaçları için çalışmalıyız.' yorumunda bulundu.

'Kişilerin değil, yönetim kurulunun arkasında durmak gerek'

Köseoğlu yönetim hakkında şunları söyledi; "Deniz Ticaret Odası'nda uzun süredir meclisteyim ve meslek komitesi başkanlığı da yapıyorum. Sağlıklı olarak çalışabilmek için sektörün temel ihtiyaçlarını bilmek gerekiyor. En önemli konular arasında şunlar sayılabilir; ekonomi, Ar-Ge ve Uluslararası gemi işletmeciliği. Bu sektör, sanayiye benzemez. İçinde hem hizmet, hem sanayi, hem turizmin olduğu bir sektörden bahsediyoruz. Kişilerin değil, yönetim kurulunun arkasında durmak gerek."

Köseoğlu, herkesin özgürce oy kullanmasını ve yapılan seçim sonucunda beyaz veya mavi listenin kazanabileceğini, Pazartesi günü herkesin aynı renkte birlik olacağını dile getirdi.

Bugün burada demokrasi şöleni yapılıyor diyen Halim Mete ise, "Bence yüzde 80 geçerli oy kullanılacak. DTO geniş ve bölgesel tek odadır. Türkiye’nin birçok yerinden gelen insanlar var. Ufak tefek sıkıntılar olsa da onları çözerek insanlara demokrasi şöleni yaşatmak önemli." ifadelerini kullandı.

'Üyelerimizin yüzde 50’sinden fazlasına ulaştık'

Mete, seçim süreciyle ilgili, "Hiçbir kırgınlık olmadı. Yarın yine herkes DTO'da olacak. Bu seçimin şöyle bir faydası oldu; iki aday da bütün Türkiye’yi dolaştı. Üyelerimizin yüzde 50’sinden fazlasına ulaştık. Şimdi o insanlar oylarını kullanacak. Bugün başkanlar yarışmıyor. 48 Komitedeki üyeler kendi meclis üyelerini seçmek için oy kullanıyor. Seçilen meclis kendi arasında bir yönetim kurulu başkanı seçecek." şeklinde konuştu.

'Burası demokratik bir yarış'

Denizcilik sektörünün kendine özgü bir kültürü olduğunu dile getiren Savaş Ercan, "Hepsi birbirinden değerli insanlar. Bu bir bayrak yarışı. İnşallah beyazlar, beyaz bir gelecek için yine denizciliğin kaptan köşkünde denizciliğin her noktasını kucaklayarak bayrağı en iyi şekilde taşıyacağını umuyorum." dedi.

Seçim sürecinde, kişilerin ticaretle oyları karıştırdığını belirten Ercan, "Metin Bey ile hareket eden biri olarak, DTO seçimlerini ticarete karıştırmadık. Ticaret başka bir hayat. Burası demokratik bir yarış. Ticareti farklı yöne yönlendirmek demokratik olmuyor. Herkes istediği yere oy verebilmeli. Kazandığında sevinmeli, kaybettiğinde de tebrik etmeyi bilmeli." şeklinde konuştu.

Ercan, sözlerini şöyle sonlandırdı; "Metin Kalkavan seçilirse, çok ciddi değişimler olacak. Bu seçim bizi daha fazla sahaya indirdi. Bizim vizyonumuzda insan var. Rekabet, kaliteyi geliştiriyor. Bu rekabetle ciddi bir değişim ve kurtuluş gerçekleşecek. Yeni bir DTO olacak."

‘Hepimiz aynı gemideyiz'

Koster Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş, '2013’ten sonra en çok katılımlı seçim oluyor. Salih Bey ile beraber bir değişim grubu olarak yola çıkmıştık. Bugün, o günün tohumlarını görüyorum. Bu demokrasi ve odamız adına çok güzel bir şey. Hepimiz aynı gemideyiz, kardeşiz, arkadaşız. Amaçlarımız ve manifestomuz belli. Daha iyisini nasıl yaparız bunun kaygısındayız. Umuyorum bu seçim sonunda meclis kazanacak. Bu güzellik neticesinde olması gereken olacaktır diye düşünüyorum.'

Kocabaş, tabanda üyeleriyle sürekli iletişime geçebilen bir dönem hedeflediklerini belirterek, "Siyasi parti seçimlerinde seçmene gidilir. Gönül ister ki bu süreç 4 yıl boyunca olsun. Bu konuda aksaklık vardı. Yeni dönemde umuyoruz ki bu ortadan kalkacak. Bu hususta yapmak istediğimiz budur. Tabanda üyeleriyle sürekli iletişime geçebilen bir dönem hedefliyoruz." diye konuştu.

Hüseyin Kocabaş, 'Tamer Kıran kazanırsa nasıl bir yönetim olacak?' sorusuna şöyle yanıt verdi; "Ulaşılabilen, ulaşılan üyeleriyle kol kola ve çözüm üreten bir oda olacak. Sonu ne olursa olsun, gönül maviden yana, kazanan denizcilik camiası ve ülkemiz olsun."

Kocabaş, Tamer Kıran’ın oylarının önde olmasını şöyle değerlendirdi; "İptal edilen Bodrum seçimlerini değerlendirirsek, değişim grubu olarak itiraz etseydik tüm seçimleri iptal edebilirdik. Seçimler yenilendiğinde fazlasıyla geri dönüş olacaktır. Bariz bir şekilde belli zaten bugünün yansıması olduğunun. Orada zaten biz durumu belirledik. Genel seçimde de bunun yansıyacağını düşünüyorum. Koster başkanıyım. Bu nedenle koster filosunun yenilenmesiyle ilgili hedeflerimiz var. Seçimleri kazanırsak bu projeyi bir an önce ülkemize kazandıracağız. Seçimlerin denizcilik camiasına hayırlı olmasını diyorum."

Kıran Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Kıran ise, seçimin Türk denizciliğine hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başladı. Herkesi çok uğraştığını, uzun bir seçim süreci olduğunu belirten Kıran, hak eden kazansın dedi.

Tamer Kıran'ın kardeşi olan Gökhan Kıran, Tamer Kıran'ın seçimleri kazanırsa, Deniz Ticaret Odası'nın çok daha ulaşılabilir ve dert çözülebilir bir oda olacağını söyledi. 'Bu ben ve ailem için çok gurur verici olacaktır. Sloganı gibi 'Hepimizin Odası' olacak.' yorumunda bulundu. 

Hep beraber omuz omuza

İMEAK DTO Meclis Üyesi Levent Karaçelik; şubelerdeki oy oranının bu seçimlere çok fazla yansımadığını vurgulayarak; orada oy kullananların burada yalnızca meslek komiteleri için oy kullanabileceklerini ifade etti.

'Hep beraber omuz omuza sektör için ne gerekiyorsa o yapılır onu ümit ediyorum.' diyen Karaçelik, Piri Reis Üniversitesi'ne sahip çıkılmasını umduğunu belirtti. Ayrıca deniz turizmine önem veren bir yönetim olmasını istediğini dile getiren Karaçelik; 'Deniz turizmi ülkemiz için olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Sadece denizcilikle uğraşan bir odadan ziyade sosyal ekonomik ve hukuki konularına da değinen bir oda olmasını umuyoruz.' şeklinde konuştu.

Bayrak yarışı

İMEAK DTO üyesi Yılmaz Ulusoy, seçimlerin demokrasinin bir gereği olduğunu belirterek; "Seçimlerin insana yakışır şekilde geçmesi önemlidir. Bu bir bayrak yarıştır. 66’dan beri bu kervandayım. Sanayi Odası ve Ticaret Odası’nda görev yaptım. Şimdi de DTO’dayım. Bu yarış saat 5’te biter. Sonuç denizcilerimiz için hayırlı olsun." dedi.

Ulusoy, konuşulan şeylerin arkasında durulabilmesinden bahsederek; "Bin kere düşünüp bir kere konuşulması lazım. Bu sene yarış biraz hızlandı. Hiçbir suretle didişme bize yakışmaz. Bugünlerde birliğe çok ihtiyacımız var. En küçük sızıntı bile bizi çok etkiler. Akıllı olmak lazım ve birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Birlik ve beraberlikle atlatamayacağımız hiçbir şey yok. Ben hepsinin abisiyim. Yarın da abileri olacağım. Hepsi benim kardeşim. Kimin kazandığı benim için önemli değil. Benim için önemli olan birbirimize saygıdır. DTO’nun el ele, diz dize yola girmesi lazım. Gerisi önemli değil." şeklinde konuştu.

Ulusoy sözlerini şöyle tamamladı; "Odalarda ben görev almam. Hiçbir koltuğa talip olmadım. Koltuğa ihtiyacım yok. Ben burada bu işin bekçisiyim. DTO, saat 5’ten sonra bir fikrin ışığında yoluna devam edecek."

kalkavan-005.jpg

kalkavan1-001.jpg

kalkavan2-001.jpg

kalkavan4.jpgkalkavan5.jpg

dto-006.jpg

dto1-003.jpg

dto2-004.jpg

dto3-004.jpg

dto4-003.jpg

dto_secim.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6026 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.