1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. DENİZ TİCARET ODASI

  4. DTO’dan Antalya’ya deniz süpürgesi
DTO’dan Antalya’ya deniz süpürgesi

DTO’dan Antalya’ya deniz süpürgesi

DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile ortak proje içerisinde olduklarını ve denizin temizliği için “Deniz Satıh Süpürgesi Teknesi”ni Antalya’ya kazandırmak için projede sona gelindiğini açıkladı

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi’nin Temmuz ayı 17. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda İMEAK DTO Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, aylık faaliyetler hakkında Meclisi bilgilendirdi.

Çetin, turizmin yoğun olduğu dönemleri yaşadıklarını belirterek üyelerin sorunlarını yakından takip ettiklerini ve sorunlar ile birebir ilgilendiklerinin altını çizdi.

Çetin, Temmuz ayı başında kutladıkları 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerini başarı ile gerçekleştirdiklerini belirterek organizasyonlara gereken desteği verdiklerini ve etkinliklerin gerçekleşmesinde katkı koyan paydaşlara teşekkürlerini sundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile ortak proje içerisinde olduklarını ve denizin temizliği için “Deniz Satıh Süpürgesi Teknesi”ni Antalya’ya kazandırmak için projede sona gelindiğini de dile getiren Çetin, “Denizlerimizin temizliği oldukça önemli. Öncelikli hedefimiz denizlerimizin kirlenmemesi ve kirletilmemesi adına çalışmalar yapmak. Deniz kirliliği oluşan bölgelerde anında müdahale etmek istiyoruz. Bu amaçla BAKA ile ortak bir proje geliştiriyoruz. Bölgede kullanılacak bir deniz süpürgesi teknesini hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Hizmete almayı planladığımız deniz süpürgesi, hem katı, hem sıvı hem de deniz yüzeyinde süpürge görevi yapacak. Eğer proje kabul edilirse merkez bütçesinden 670 bin TL. gibi paranın da bu proje için harcanması planlıyor” dedi.

KÖPÜK PARTİSİNDE KİRLİLİK ÖNLEMİ

Çetin, son günlerde gündemde sıkça yer alan denizde köpük partileri konusunda da açıklamalarda bulundu.

Çevrenin ve temiz bir denizin öncelikleri olduğunu dile getiren Çetin, "Valimizin denizlerimizin kirletilmemesi adına yatlarda gerçekleştirilen köpük partilerinin yakından izlenmesi konusunda bizlere emirleri var. Bizde konuya hassas yaklaşıyoruz. Bu arada turistlerin yat turlarında büyük ilgi gösterdiği köpük partilerinin çevreyi kirletmemesi ve gereken önlem alınması kaydıyla devam etmesi konusunda üyelerimizin istekleri var. Onları da dinliyoruz. Yaptığımız araştırmalar ve edindiğimiz bilgiler ışığında çevreye sıfır kirlilik verecek ve Avrupa’da da kullanıldığını öğrendiğimiz bir köpük maddesini burada kullanabileceğimizi düşündük. Eğer denize zarar vermeyecek, bu yeni köpük maddesine çevre müdürlüğümüzden de bir onay gelirse valimize de gerekli detaylı bilgileri vererek, çevreyi ön planda tutarak üyelerimizin isteklerini de yerine getirme ve denizimizi de koruma şansımız olacak” dedi.

GELİR GİDERLERİNİN HESAPLARI OKUNDU

Toplantıda ayrıca 2019 yılı Mayıs ayı Gelir Giderlerinin Hesapları, İnceleme Komisyon Başkanı Kemal Piro tarafından sunulurken son günlerde gündem olan Akdeniz’de gaz arama faaliyetleri konusunda geniş açıklamaların yer aldığı “Münhasır Ekonomik Bölge" konulu sunum Meclis Üyesi Hasan Kaçmaz tarafından sunuldu. Toplantıya katılan meclis üyeleri tarafından ilçelerde yaşanan sorunlar ve görüş önerileri de alınırken bir sonraki toplantının 27 Ağustos 2019 günü yapılması oy birliğiyle kabul edildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 12983 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.