1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Dünyanın en iyi serbest dalışçısı' Molçanova, denizde kayboldu
'Dünyanın en iyi serbest dalışçısı' Molçanova, denizde kayboldu

'Dünyanın en iyi serbest dalışçısı' Molçanova, denizde kayboldu

İspanya'da üç gün önce gerçekleştirdiği dalış sırasında kaybolan Rus serbest dalışçı Natalya Molçanova'nın öldüğü sanılıyor.

A+A-

41 dünya rekoruna, 23 dünya şampiyonluğuna sahip Rus serbest dalışçı Molçanova, 2 Ağustos'ta İspanya'nın Formentera Adası'nın yakınlarındaki Balearik Denizi'nde 40 metre derinliğe dalış yapmış ve birlikte daldığı ekipten kopunca ekipler arama kurtarma çalışmaları başlatmıştı.

Ancak ünlü sporcuyu bulmak için çabalayan kurtarma ekiplerinin, sporcuyu 4 gündür bulunamadığı için su altı aramalarını sonlandırdıkları açıklandı. Molçanova'nın başkanlığını yaptığı Rusya Serbest Dalış Federasyonu (RSDF) temsilcisi Galina Zveryaeva, "Su altı aramaları sona erdi, artık Natalya'nın bir yerlerde yüzeye çıkmış olmasını umarak yüzey aramaları yapacağız" dedi.

Deniz derinliğinin 35-65 metre olduğu bölgedeki arama kurtarma yetkilileri ise, Molçanova'nın şiddetli sualtı akıntıları nedeniyle sorun yaşamış olabileceği söylüyor.

'NATALYA İÇİN BASİT BİR DALIŞTI'

Öte yandan RSDF'de dalış eğitmeni olan Yuriy Comov da Molçanova'nın kaybolmasına inanamadığını söyledi. Comov, "40 metre Natalya için çok derin değil. Daha önce 70 metre derine inmişti. Oğlu Aleksey, bölgeye ulaştı. Bir süre sonra, konu netleşecektir" dedi.

'SANIRIM ANNEM DENİZDE KALACAK'

Molçanova'nın kendisi gibi bir serbest dalış şampiyonu olan oğlu Aleksey ise annesinin bulunmasını beklemediğini ifade etti. New York Times gazetesine konuşan Aleksey, "Görünen o ki annem denizde kalacak. Sanırım bu hoşuna giderdi" dedi.

53 yaşındaki Molçanova kariyerine yüzücü olarak başlamış ve 40 yaşındayken dalış tüplerinin kullanılmadığı, su altında nefes tutarak ilerlenilen serbest dalış sporuna geçiş yapmıştı. Sporcunun 9 dakika 2 saniye nefes tutma ve 237 metreye tek bir nefes ve tek parça paletle dalış rekoru bulunuyor. Molçanova, 2009 yılında da kadınlar serbest dalış alanında 101 metreye dalarak yeni bir rekor kırmıştı.

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.