1. HABERLER

  2. BİLGİSEL

  3. Dünyanın en tehlikeli sörf noktaları
Dünyanın en tehlikeli sörf noktaları

Dünyanın en tehlikeli sörf noktaları

Köpekbalıklarının gezdiği sular, ustura gibi keskin mercan resifleri ve dev dalgalar… Sörfçüler için dünyanın en tehlikeli sörf noktalarını derledik.

A+A-

Hawaii’de acımasız sörf koşulları

Hawaii’deki Oahu Burnu’nda sıkça görülen ve şeklinden dolayı Banzai Boru Hattı adı verilen dalga tipi, dünyadaki en ölümcül dalga şekli olarak kabul ediliyor. Sunset Beach Park, Oahu’nun Kuzey kıyısında Pupukea’daki bir sörf noktası. Burada 1980’lerden beri yedi kişi hayatını kaybetti. Bilinen tehlikesine rağmen burası dünyanın en kalabalık ve yoğun sahillerinden biri olmayı sürdürüyor.

Teahupo’o, Tahiti

Teahupo’o, güney Pasifik Okyanusu’ndaki Tahiti adasının güneybatısında, sığ kayalıklar üzerinde yer alıyor. Dalgalar, yüzeyin sadece bir metre altındaki ustura gibi keskin resifin üzerinden geçiyor. Tahiti’nin güney sahillerini vuran “Canavar dalgalar” şimdiye kadarki en sıra dışı sörf görüntülerinin ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Half Moon Bay, Mavericks’deki tahmin edilemez deniz koşulları

Mavericks, Kuzey Kaliforniya’nın Half Moon Bay kasabasında yer alıyor. Burada “Mavericks Invitational” adıyla dünyanın en büyük sörf yarışması yapılıyor. Burada dalgalar o kadar hızlı hareket eder ki sörfçüyü dalga yoluna bir jet ski’nin çekmesi gerekiyor. Ayrıca sualtının kayalık yapısı dalgaların hareketini tahmin edilemez yapıyor.

Hawaii'deki 'Jaws'

Hawaii-Maui’deki sörf noktası ‘Jaws’ adıyla anılıyor. Filmin ünlenmesinden sonra yerel sörfçüler “Dalgaların öngörülmezliğini köpekbalığı saldırısına benzeterek” buraya 'Jaws' adını vermiş. Dalgaların yüksekliği 18 metreyi aşabiliyor. Bu durum su altı yükseltilerinin farklılığından kaynaklanıyor.

Praia do Norte’deki büyük dalgalar

Portekiz- Nazare’deki Praia do Norte’deki dalgalar sınırları zorluyor. Burası şimdiye kadar sörfçülerin üzerinde sörf yaptığı en yüksek dalgaların bulunduğu bölge . ABD’li Garrett McNamara, bu noktada şimdiye kadar sörf yapılan en yüksek dalganın dünya rekorunu 24 metreyle elinde tutuyor.

Shipstern Bluff’taki tehlikeli kırılmalar

Avustralya-Tazmanya’nın güney tarafındaki Shipstern Bluff, kayalık bir karaya bakıyor ve granit bir çıkıntıya çarpan büyük dalgalar üretiyor. Düşük sıcaklık ve köpek balıklarının çokluğu düşünülünce burası sadece deneyimli sörfçüler için. Buradaki dalgalar, dalgalara benzersiz bir görünüm veren ve sörfçülerin ‘basamak’ olarak adlandırdığı çok yönlü iç oluşumlarıyla da ünlü.

Oahu Adası’ndaki Waimea Koyu, Hawaii

Büyük dalga sörfçüleri, 18 metreyi bulan iri ve ölümcül kırılmalar ve dalga duvarları için Oahu, Hawaii’deki Waimea Koyu’na akın ediyor. Burada her yıl Hawaiili ünlü cankurtaran ve sörfçü Eddie Aikau anısına büyük dalga sörfü turnuvası düzenleniyor.

sorf-001.jpg

sorf1-001.jpg

sorf2-001.jpg

sorf3-002.jpg

sorf4-001.jpg

sorf5-001.jpg

sorf6-001.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 6869 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.