1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Dünyanın yüreğini ağzına getiren yakınlaşma
Dünyanın yüreğini ağzına getiren yakınlaşma

Dünyanın yüreğini ağzına getiren yakınlaşma

ABD’nin Japon Denizi’ndeki uçak gemisi Ronald Reagan’a yaklaşan Rus bombardıman uçaklarının, Amerikan jetleri tarafından uzaklaştırıldığı belirtildi.

A+A-

ABD’li yetkililer, Pazar günü TU-95 tipi 2 Rus bombardıman uçağının uçak gemisi USS Ronald Reagan’a yaklaştığını ve gemiden havalandırılan F/A-18 savaş uçaklarının Rus uçaklarını uzaklaştırdığını belirtti.

Yetkililer, Rus uçaklarının olay çıkarmadan bölgeden ayrıldığını ve bu sıcak temasın tehlikeli görülmediğini ifade etti.

USS Ronald Reagan uçak gemisi, bu olay sırasında Japon Denizi’ndeydi.

USS Ronald Reagan, USS Theodore Roosevelt ve USS Nimitz isimlerini taşıyan 3 ABD uçak gemisi, bu aralar ABD’nin 7. filosunda. 7. filo, Hint Okyanusu’nun batısı ve Pasifik Okyanusu’nun doğusuna bakıyor.

Bu bölgede Çin, Japonya ve Kore de bulunuyor. Kuzey Kore’nin yanı sıra Çin ve Rusya da ABD’nin bölgeye yönelik artan ilgisinden rahatsız. Son aylarda bombardıman uçaklarını Kore bölgesinde konuşlandıran Rusya, ‘Bölgede ben de varım’ diyor.

Haziran ayında da Pentagon, Rusya ordusuna ait bir jetin, Baltık Denizi üzerinde uçmakta olan ABD keşif uçağının yaklaşık 1,5 metre yakınından geçtiğini açıklamıştı. Daha sonra da olayın fotoğrafları yayımlanmıştı.

ABD, Rus uçağının önleme hamlesinin çok tehlikeli olduğunu ifade etmişti. Rusya ise uçakların kendi sınırlarına doğru yöneldiğini belirterek, bu hamleyi savunmuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 3586 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.