1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ege’de yakalananlar Türkiye’ye yollanacak
Ege’de yakalananlar Türkiye’ye yollanacak

Ege’de yakalananlar Türkiye’ye yollanacak

AB, Yunanistan’a ulaşan mültecilerin gemiyle Türkiye’ye gönderilmesi planını tartışıyor. Karşılığında 250 bine kadar mülteci AB’ye alınacak

A+A-

Hollanda’da yayımlanan ‘De Volkskrant’ gazetesi, Avrupa Birliği’nin (AB) kaçakçıların yardımıyla Ege Denizi’ni aşarak Türkiye’den Yunanistan’a giden mültecileri gemiyle Türkiye’ye geri göndermek istediğini yazdı. Habere göre, mültecilerin Türkiye’ye gönderilmesi karşılığında yılda 150 bin ila 250 bin arasındaki mülteci yasal yollarda AB içindeki gönüllü ülkelere giriş yapacak.

‘Türkiye hazır’

Hollanda’da koalisyon ortağı İşçi Partisi’nin lideri Diederik Samsom, buna benzer bir planın birkaç AB ülkesi tarafından görüşüldüğünü ifade etti. Samson, Türkiye’nin belirli sayıda mültecinin yasal yollardan Avrupa’ya alınması koşuluyla, Yunanistan’daki mültecileri gemilerle ülkeye almaya hazır olduğunu söyledi. Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin konuyu Almanya, İsveç ve Avusturya ile görüştüğü belirtiliyor. Plana göre, Yunanistan’a varan mültecileri Türkiye’ye geri götürecek gemi seferleri Mart ya da Nisan aylarında başlatılacak. Yeni mülteci planının, kısa süre önce AB dönem başkanı olan Hollanda tarafından gündeme taşındığı belirtildi.

Samson, Türkiye’nin mültecilerin geri gönderilebilecekleri ‘güvenli ülke’ statüsünü tam olarak kazanması durumunda, dönüşlerin hızlı bir şekilde başlayacağını belirtti. Mültecileri- almaya gönüllü ülkeler gelenleri kabul etse de, mülteciler için harcanacak mali kaynak bütün üye ülkeler tarafından karşılanacak.

İsveç geri gönderecek

Almanya’dan sonra Avrupa’da en çok mülteci kabul eden ülke İsveç ise sığınma başvurusu kabul edilmeyen yaklaşık 80 bin mülteciyi ülkeden göndereceğini açıkladı. İsveç İçişleri Bakanı Anders Ygeman, sınır dışı edilecek göçmen sayısının şu anda 60 bin olduğunu ancak bu sayının 80 bini bulabileceğini belirtti. İsveç’e 2015 yılında 163 bin kişi sığınma başvurusunda bulundu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1637 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.