1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ekvador'un 'Mersin' ilgisi
Ekvador'un 'Mersin' ilgisi

Ekvador'un 'Mersin' ilgisi

Ekvador Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Francisco Rivadeneira, Mersin'in stratejik önemi, güçlü lojistik altyapısı ve dış ticaret geleneğinden çok etkilendiklerini ifade ederek, kenti bölgede bir 'ticaret ortağı' olarak gördüklerini söyledi.

A+A-

Ekvador Dış Ticaret Bakan Yardımcısı Francisco Rivadeneira, Mersin'in stratejik önemi, güçlü lojistik altyapısı ve dış ticaret geleneğinden çok etkilendiklerini ifade ederek, kenti bölgede bir 'ticaret ortağı' olarak gördüklerini söyledi.

Rivadeneira, Ekvador Türkiye Büyük Elçisi Augusto Saa ve beraberindeki Ekvadorlu iş adamlarıyla birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) düzenlenen toplantıya katıldı. Türk ve Ekvadorlu iş adamlarının ikili görüşmelerde bulunma fırsatını yakaladığı oturumda MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, Mersin Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) A.Ş. Pazarlama Müdürü Ayham Abiad de hazır bulundu.

Burada konuşan Rivadeneira, Türkiye'yi ve özellikle Mersin'i çok önemsediklerini, Mersin'in stratejik öneminden, güçlü lojistik alt yapısından, güçlü dış ticaret geleneğinden çok etkilendiklerini ifade etti. Rivadeneira, özellikle inceledikleri Mersin Limanı, Mersin Serbest Bölgesi ve Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi'nin dış dünyada da büyük ilgi gördüğünü ve takip edildiğini vurguladı. Kentte yakın bir tarihte kurulması planlanan 'Mersin Lojistik Merkez' ile uluslararası ölçekteki 'Çukurova

Bölgesel Havaalanı' ile Mersin üzerinden Rusya'ya, Kafkas ülkelerine, Orta Asya'ya, İran'a, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'ya çok daha kolay ve kısa sürede ulaşabileceklerini kaydeden Francisco Rivadeneira, Mersin'i bölgede bir ticaret ortağı olarak gördüklerinin altını çizdi.

Türkiye ile Ekvador arasındaki karşılıklı ticaret hacminin kendilerini tatmin etmediğini dile getiren MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu ise 2 ülkenin karşılıklı atacağı adımlarla ticaretin önündeki bürokrasiyi kaldırmaları gerektiğini kaydetti. Kuyucuoğlu, "Nasıl ki Ekvador Mersin'i yeni pazarlar için bir köprü olarak görüyorsa, biz de Ekvador'u hem yeni bir pazar, hem de Güney Amerika pazarının bir kapısı olarak görüyoruz. Mersin'in güçlü inşaat firmaları, tarım-gıda firmaları, özellikle gelişmiş ve dünyaya kendini ispat etmiş olan makine ve metal sanayii Ekvador ve Güney Amerika'ya bu sayede açılacaktır" dedi.

Bu haber toplam 971 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.