1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. "En büyük sevgimiz İzmir'e"
"En büyük sevgimiz İzmir'e"

"En büyük sevgimiz İzmir'e"

İzmir Ticaret Odası'nın 2 yıllık icraatlarını anlatan Başkan Ekrem Demirtaş, gelecek 1.5 yılda kente daha fazla yatırım çekmek için yeni projeler hazırladıklarını kaydetti.

A+A-

Mehmet Pamuk, Hüseyin Payzin, Necmi Çalışkan, Necip Kalkan, Ekrem Demirtaş, Akın Kazançoğlu, Sümer Rahmi Nemli, Fatih Dalan ve İTO Genel Sekreteri Duygu Mutluer, düzenledikleri basın toplantısında İzmir Ticaret Odası'nın 2 yıllık faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO yönetiminin 2 yıllık icraatlarını değerlendirmek için düzenlediği toplantıda İzmir'i dünya kenti yapmak için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı. Demirtaş, "Bizim en büyük sevgimiz İzmir'e. Dünyada kentimize çok büyük ilgi var. Güzel İzmir'i bir dünya kenti yapmak için 2 yılda birçok proje geliştirdik. Önümüzdeki 1.5 yılda da daha fazla turist ve yatırımcı çekmek için yeni projelere imza atacağız. İzmir sevdalıları olarak, İzmir için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Toplantıda EXPO konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Demirtaş, EXPO projesinin fikir babası kurum olarak EXPO 2020'ye, EXPO 2015 kadar etkin destek vermeyeceklerini açıkladı. Demirtaş, EXPO 2020 için 'İçindeyiz ama önde değiliz' mesajı verdi.

Yeni liman önerisi
İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Sayman Üye Necmi Çalışkan, Yönetim Kurulu üyeleri Sümer Rahmi Nemli, Hüseyin Payzin, Mehmet Pamuk ve Fatih Dalan'ın katıldığı toplantıda icraatları slayt gösterisi ile anlatan Demirtaş, 2 yılda dünya çapında ses getiren organizasyonlar düzenlediklerini hatırlattı. Üyelerinin sorunlarını çözmek için birçok çalışma yaptıklarını ifade eden Demirtaş, şu bilgileri verdi: "Önümüzdeki dönemde kruvaziyer desteğimiz sürecek. Kruvaziyer limanının yapımını takip edeceğiz. Hedefimiz yolcu sayısının 1.5 yılda 1 milyonu aşmasını sağlamak. Yeni liman ile birlikte sayıyı 3 milyona çıkarmak istiyoruz. Çakaloğlu Hanı ile İzmir'e kalıcı bir eser daha kazandırmayı amaçlıyoruz. Alsancak Eski Tekel Sigara Fabrikası'nın kültür merkezine dönüştürülmesi için de çalışmalarımız sürecek. Agora'ya, Altınpark'a, Kadifekale'ye yapılan kazılara destek olacağız. İzmir Lojistik Merkezi Projesi hala gündemimizde ama yer sorunu var. Uygun yer bulunduğu takdirde projeye başlayacağız."

Fuara 1 milyon lira
İzmir'i tanıtmak ve yabancı sermayeyi kente getirmek için çalıştıklarına işaret eden Demirtaş, bu yılki çalışma programının başlığını "Dünya İzmir'i Yeniden Keşfediyor" olarak açıkladı. Demirtaş, Londra, Dubai ve Suudi Arabistan'da İzmir'i yabancı yatırımcılara tanıtmak için çalışmalara başladıklarını, danışman firmayı belirleyip düğmeye bastıklarını vurguladı. İTO üyelerini fuarlarla tanıştırmak için bu yıl 1 milyon lira kaynak ayırdıklarını da anımsatan Demirtaş, 10. Türkiye Ege Kıyıları ve Yunanistan Ege Adaları Ekonomi Zirvesi'ni İzmir'de düzenleyeceklerini anlattı. Demirtaş, spor federasyonlarını, Nobel ödüllü ekonomistleri İzmir'de bir araya getirmek istediklerini ifade etti.

Geçen yıl başladıkları İzmir İşgücü Piyasası Araştırması'nı sonuçlandıracaklarına dikkat çeken Demirtaş, "Ege Tarım Zirvesi'nin ikincisini yapacağız. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen ülkemiz ekonomisinde İzmir'in oynayacağı rolü belirleyeceğiz. Bunun için 2011-2023 İzmir Stratejik Planı'nı hazırlatıyoruz" diye konuştu.
'EXPO'da önde değiliz'
EXPO 2020 sürecinin içinde yer almakla beraber EXPO 2015 kadar önde olmayacaklarını dile getiren İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, organizasyonun sekreteryasını İzmir Kalkınma Ajansı'nın yaptığına dikkat çekti. Demirtaş, şöyle konuştu: "EXPO 2015'in ardından en deneyimli ekip odamızda yer alıyor. 2015'deki kadar etkin olmasa da organizasyona destek vereceğiz. EXPO İTO'nun projesidir. Odamız daha İzmir'de EXPO'nun ne olduğunu kimse bilmezken, 1992'deki stratejik planında hedef olarak EXPO'yu koymuştu. Bu projenin fikir babası kurum olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. 2015 kadar en önde değiliz ama çalışmaların içindeyiz."

Kalkan'dan tebrik
İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, yönetim kurulunu, çalışmaları nedeniyle tebrik etti. Kalkan, "2 yılda bu kadar icraat yapmış kaç oda var? İTO yaptığı icraatlar ve ortaya koyduğu fikirler ile Türkiye'de çok konuşulan bir oda. Türkiye'nin en rahat meclis başkanı benim. Çünkü çok başarılı bir yönetim kurulu var" dedi.

Genel seçimlerde İTO'dan milletvekilliği için adaylar çıkıp çıkmayacağı yönündeki bir soruyu da yanıtlayan Kalkan, "7 Mart civarında bu işler belli olacak. Bugünden konuşmak doğru olmaz. Hiçbir şey kesin değil. Özellikle siyaseti düşünen insanlar için erken konuşmak yanlış olur" açıklamasında bulundu.

Yeni Asır

Bu haber toplam 994 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.