1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Engelliler Denizle Buluştu
Engelliler Denizle Buluştu

Engelliler Denizle Buluştu

Mersin Deniz Ticaret Odası, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında “Denizle Buluşturma” etkinliği düzenledi.

A+A-

Mersin Deniz Ticaret Odası, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında “Denizle Buluşturma” etkinliği düzenledi.

10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler Haftası etkinlikleri, Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyet Alanı’nda düzenlediği açılış töreni ile başladı. Engelliler Haftası, hafta boyunca yapılacak çeşitli etkinliklerle kutlanacak .

Mersin Deniz Ticaret Odası da, Engelliler Haftası kapsamında 10 Mayıs 2011 tarihinde “Engelleri Kaldırıp Denizle Buluşturma” etkinliği düzenledi. Cumhuriyet Alanı’nda yapılan törenin ardından bir grup engelli için, Mersin’in sahil kesiminde bulunan Yosun Restoran’da bir yemek düzenlendi. Düzenlenen yemeğe MDTO Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Öztürk, Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Azize Nalan Bakır, Mersin İşitme Engelliler Derneği Başkanı Abuzer Öner, Mersin Engelliler Dernekleri Platformu Temsilcisi Ali Doğan ve bir grup engelli katıldı.

Düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Mersin Deniz Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Öztürk, etkinliğin amacının engellileri denize daha çok yaklaştırmak ve denizi sevdirmek olduğunu belirterek, “Engelli kardeşlerimizi denizle buluşturmak için bir aradayız. Ben sizlerin denizi sevmeniz ve denizle yakınlaşmanız halinde hayata daha pozitif bakacağınıza, daha huzurlu ve mutlu yaşayacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Öztürk şöyle devam etti:

“Bizler de Mersin Deniz Ticaret Odası olarak sizleri denizle buluşturma eylemine çok küçük de olsa bir katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Umuyorum, Odamızın bundan sonraki etkinliklerinde, daha fazla katılım ile yine bir arada oluruz.”

Mersin Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Azize Nalan Bakır ise, derneklerine destek bulmakta zorlandıklarını belirterek kendi çabalarıyla ayakta kalmaya çalıştıklarını anlattı. “Bir gün değil her gün hatırlanmak istiyoruz” şeklinde konuşan Bakır, konuşmasında derneğin hedeflerine de değindi. “Özellikle engellilerin eğitimi ve meslek edindirme konusunda çabaladıklarını vurgulayan Bakır, “Engellileri daha faal hale getirmek istiyoruz”dedi.

Mersin İşitme Engelliler Derneği Başkanı Abuzer Öner ise, yapılan etkinlikten dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Hatırlanmak güzel. Duyarlılıklarından dolayı Mersin Deniz Ticaret Odası’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Tüm kurumlarla iletişim sağlanabildiği takdirde bu tür etkinliklerin artacağına inandığını vurgulayan Öner, “Mersin Deniz Ticaret Odası geçmiş yıllarda da çeşitli etkinliklerle bizlere destek vermişti. Bu sebeple Mersin Deniz Ticaret Odası’nı kendimize daha yakın hissediyoruz” dedi.

Yemeğin ardından bir süre sahilde oyun oynayan minik engelliler, düzenlenen müzikli eğlencede dernek üyesi diğer engelliler ile birlikte dans ederek, şiir okuyarak ve şarkı söyleyerek gönüllerince eğlendiler.

1.20110511172836.jpg

2.20110511172847.jpg

3.20110511172857.jpg

4.20110511172905.jpg

5.20110511172917.jpg

Virahaber

Bu haber toplam 939 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.