1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Erdekli balıkçılar avlanma sezonuna hazır
Erdekli balıkçılar avlanma sezonuna hazır

Erdekli balıkçılar avlanma sezonuna hazır

Erdekli balıkçılar, 1 Eylül'de başlayacak yeni avlanma sezonunun hazırlıklarını sürdürüyor. S.S. Çayağzı Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Murat Keleş, yeni sezon için kayık ve teknelerin bakımı ve ağ onarım çalışmalarına başladıklarını söyledi.

A+A-

İlçeye bağlı Şahinburgaz Mahallesi'nde vatandaşların yüzde 80'inin geçimini balıkçılıktan sağladığını belirten Keleş, "Büyüklü küçüklü 30'a yakın teknemiz var. Yeni sezondan çok umutluyuz. Denizden aldığımız işaretler çok iyi. Karadeniz ve Marmara Denizi'nde bol palamut olacağını tahmin ediyoruz ve bol istavrit bekliyoruz." diye konuştu.

Çakıl Mahallesi Muhtarı Mustafa Geçici de Kuzey Ege'de, 15 Temmuz'da uluslararası sularda başlayan av sezonu için 100 dolayında teknenin dip balıkları için trol yaptığını aktardı.

Karadeniz'den gelen işaretlerin çok olumlu olduğuna dikkati çeken Geçici, "Karadeniz'de bol palamut ve hamsi görülüyor. Bu balıklar, Marmara'ya da geçecek." dedi.

Mahallede 155 balıkçı gemisi bulunduğunu, Kapıdağ'dakilerle birlikte 250'ye yakın teknenin ava çıktığını dile getiren Geçici, "Mahalle olarak, 1969'dan beri balıkçılık yapıyoruz. Bin 500 dolayındaki nüfusumuz tamamen balıkçılıktan geçiniyor. Mahallemiz için tek üretimimiz, deniz. İç sularımızda başlayacak yeni av sezonundan çok umutluyuz." ifadesini kullandı.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 11816 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.