1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Esad, Putin'e teşekkür etti
Esad, Putin'e teşekkür etti

Esad, Putin'e teşekkür etti

Putin'in Rus askerini Suriye'den çekmesi üzerine Esad Rus lideri arayıp teşekkür etti.

A+A-

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, ülkesindeki operasyona katılan Rus askerlerinin profesyonel, cesur ve kahraman olduğunu söyledi.

Kremlin’den yapılan açıklamada, “Beşar Esad, ayrıca terörle mücadele ve sivil halka insani yardım konularında yapılan kapsamlı yardım için Rusya’ya teşekkür etti” dendi.

“Suriye Devlet Başkanı Esad, Suriye hükümeti ve muhalefet arasında, Birleşmiş Milletler’in gözetiminde Cenevre’de gerçekleşen görüşmelerden somut sonuçlar alınmasını umduğunu ifade etti" denen açıklamada, Suriyeli liderin siyasi sürecin uygulanmaya başlamasına hazır olduğunun altını çizdiği aktarıldı.

'Rusya-Suriye işbirliği devam edecek'

Suriye Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada da Suriye ordusunun askeri zaferler elde etmesine yardımcı olan Rus hava güçlerinin azaltılması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi. Rusya ve Suriye’nin terörle savaş konusundaki işbirliğinin devam edeceğinin altını çizen açıklamada, devlet başkanlarının alınan kararın çatışmaların sonlandırılması uyarınca gerçekleştiği konusunda anlaştıkları aktarıldı.

Suriye Enformasyon Bakanı Umran Zuabi de Rusya ve Suriye’nin teröre karşı birlikte yürüttüğü mücadeleyi en yüksek düzeyde sürdüreceğini belirtti.

'IŞİD ve El Nusra'yla mücadele devam edecek'

Suriye Devlet Televizyonu SANA, Suriye ordusunun IŞİD ve El Nusra’yla mücadeleye devam edeceği belirtildi. Şam’dan yapılan açıklamada, “Suriye Genelkurmay Bakanlığı ve silahlı kuvvetlerimiz, Suriye güvenliğe ve istikrara ulaşana kadar, dostlarımız ve müttefiklerimizle koordineli bir şekilde terörist gruplara yönelik mücadelesini bütün kararlılık ve azmiyle devam edecek” dendi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1516 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.