1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Evergreen’i Kurtarma Çalışmalarında Yarın Kritik Gün!
Evergreen’i Kurtarma Çalışmalarında Yarın Kritik Gün!

Evergreen’i Kurtarma Çalışmalarında Yarın Kritik Gün!

Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Semih Dinçel, Süveyş Kanalı'nda karaya oturan Evergreen gemisinin kurtarma çalışmalarıyla ilgili öngörülerini Vira Haber'le paylaştı.

A+A-

Karaya oturarak Süveyş Kanalı’nı kapatan Evergreen isimli gemiyi kurtarma çalışmaları sürerken, konuyla ilgili görüşlerini Vira Haber’le paylaşan Gemi Brokerleri Derneği Başkanı Semih Dinçel, yarın akşam gerçekleşecek gelgitin geminin kurtarılması için kritik bir önem taşıdığını belirtti.

Gelgit ile birlikte gerçekleştirilecek kurtarma denemesinin başarısızlıkla sonuçlanması durumunda, geminin hafifletilmesi seçeneğinin önem kazanacağını vurgulayan Dinçel şunları söyledi:

“Süveyş Kanalı’nda karaya oturan Ever Given’e ait Evergreen adlı gemiyi kurtarma çalışmaları için gözler yarın akşam yüksek gelgit zamanında yapılacak denemeye çevrildi. Saatte 2000 metre küp kapasiteli suction dredgerlar yarın akşam gelgite kadar 20 bin metreküpe ulaşacaklardır.

Benim öngörüm, yapılan taramanın çamurun emme kuvvetini azaltacağı, yüksek gelgitle beraber geminin baş tarafından saplandığı yerden çekilerek yüzdürüleceği yönünde. Bu deneme başarısızlıkla sonuçlanırsa, baş taraftan konteynerlerin alınması ve kıç tarafından da yakıtın bargelara transferi sağlanarak hafifletme gündeme gelecektir.”

Vira Haber

Bu haber toplam 42005 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.